E-maksuametis saab tutvuda eeltäidetud deklaratsiooniga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

E-maksuametis on tänasest kuni reedeni võimalik tutvuda eeltäidetud deklaratsiooniga, mille alusel saavad inimesed vajadusel täpsustada andmeid.

Eeltäidetud elektrooniliste tuludeklaratsioonide esitamine algab 15. veebruaril ning 28. veebruaril hakkab maksu- ja tolliamet elektrooniliselt esitatud tuludeklaratsioonide alusel hakastama enammakstud tulumaksu. 31. märtsil on tuludeklaratsiooni esitamise viimane tähtaeg.

1. juulil on viimane tähtaeg enammakstud tulumaksu tagastamiseks, kui deklaratsioonile tehakse lisakontroll.

Infot, kas deklaratsiooni on vaja kontrollida, saavad inimesed e-maksuametist alates deklareerimisele järgnevast päevast.

Tuludeklaratsiooni alusel juurdetasumisele kuuluv tulumaks tuleb tasuda üldjuhul hiljemalt 1. juuliks. Erandiks on residendist füüsilised isikud, kes deklareerisid ettevõtlustulu või kasu vara võõrandamisest, nendel tuleb tulumaks tasuda hiljemalt 1. oktoobriks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments