Maksuamet avastas Haapsalust kolm registreerimata ehitajat

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad külastasid mai alguses Haapsalus viit ehitusobjekti, et kontrollida töötajate registrisse kandmist ja töötasude deklareerimist. Kontrollitud 12 äriühingu 38 töötajast oli registreerimata kolm.

MTA maksuauditi üksuse juhi Airi Lepassare sõnul helistati ehitusel registreerimata töötajate tööandjatele ja paluti inimesed registrisse kanda. “Kaks töötajat kahest ettevõttest ka selle peale registreeriti,” ütles Lepassar.

„Veel huvitab meid lisaks töötamise registreerimisele see, kas ehitusettevõtte palgatase jääb suures ulatuses alla valdkonna ja piirkonna keskmise. Kuna registreerimata tööjõuga Haapsalu ettevõtetes see nii oli, siis jätkame menetlust ja selgitame välja nende tegeliku maksukohustuse,“ lisas Lepassar.

“Maksuaudiitorid keskenduvad suvekuudel taas ka rohkem eramuehitusega tegelevatele ettevõtetele, kuna registreerimata töötajate arv on selles sektoris pea kolm korda suurem võrreldes muude sektoritega,” sõnas Lepassar

MTA jätkab registreerimata töötajate ja ümbrikupalkade maksmise vähendamisele suunatud vaatlusi üle Eesti, sealhulgas senisest rohkem just väikelinnades ja asulates.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments