Marika Mann Eesti turistile ei panusta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Turismiettevõtja Marika Mann näitab kunagist lauta, kuhu tuleb üle–eestilise tähtsusega loodusturismikeskus. Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Turismiettevõtja Marika Mann näitab kunagist lauta, kuhu tuleb üle–eestilise tähtsusega loodusturismikeskus. Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Turismiettevõtja Marika Mann näitab kunagist lauta, kuhu tuleb üle–eestilise tähtsusega loodusturismikeskus. Foto: Arvo Tarmula / arhiiv

Mullu kümnendat sünnipäeva tähistanud Estonian Nature Tours eelistab Eesti turu asemel välisturgu.

Täna veeturismi seminaril esinenud Estonian Nature Toursi juht Marika Mann tunnistas, et on viimase seitsme aastaga turundusse paigutanud üle 200 000 euro ja lõviosa sellest on suunatud välisturgudele. “Eesti on väike ja ainult eestlaste pinnal ellu ei jää,” põhjendas Mann.

Marika Manni sõnul püüti aastatel 2008–2010 end ka Eesti turul reklaamida, kuid sellest polnud kasu. Nii ei kavatse ettevõtja enam osaleda Eesti turismimessil Tourest ja panustab selle asemel rahvusvahelistele linnuvaatlusele ja loodusturismile orienteeritud messidel. “Meie firma on teinud Eesti Euroopas tuntuks,” on Mann kindel.

Marika Mann tõdes, et ettevõtjaid, kes maapiirkondades ainult turismiga tegeleks, võib ühe käe sõrmedel üles lugeda. “Enamik teeb seda põhitöö kõrvalt, sest muidu ei ela ära,” ütles Mann, kellele turism ongi põhitööks.

Ta tõi näiteks oma firma, Estonian Nature Toursi, mis jõudis esimest korda kasumisse alles oma kümnendal tegevusaastal. “Järgmised kümme aastat maksame laene tagasi ja siis on firma valmis,” ütles Mann.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments