Kumari Reisid on taas reisiettevõtete mustas nimekirjas

Madiken

madiken@le.ee

Teist korda sel aastal on Läänemaal kaubamärgi Estonian Nature Tours all loodusreise müüv osaühing Kumari Reisid tarbijakaitseameti mustas nimekirjas.

Kumari Reisid pidi 20. oktoobriks esitama Tarbijakaitseametile selle aasta kolmanda kvartali müügiaruande, kuid ei ole seda teinud. Aruande jättis esitamata 39 Eesti reisifirmat.

Kumari Reisid oli mustas nimekirjas ka juulis, siis esitamata esimese kvartali müügiaruande tõttu.

„Täiesti õudne. Nad ei saada enam meeldetuletusi, tegid internetipõhiseks selle asja. Meil on väikses firmas kahekesi nii palju tööd, et lihtsalt ei jää meelde,” põhjendas musta nimekirja sattumist Kumari Reiside juht Marika Mann.

Ta kinnitas, et ettevõttel ei ole probleeme ega tarbijate eest midagi varjata ning lubas võlgnevuse kohe likvideerida.

„Nad võiks kontrollida pankrotti minevaid ettevõtteid, mitte korralikke kiusata,” ei olnud Mann tarbijakaitseameti tegevusega rahul.

Mõned tunnid pärast intervjuud teavitas Mann Lääne Elu, et saatis aruande ära ja Kumari Reisid peaks homme mustast nimekirjast kaduma.

Aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele. Nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured: kas firmal on raha maksejõuetuse korral reisijad koju tagasi sõidutada ja ärajäänud reiside ettemaksud tagastada, teatas ameti pressiesindaja Hanna Turetski.

Ta lisas, et must nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ärikas
10 aastat tagasi

Mann, ära häma oma kiire tööga , alles kirjutati mitu reisijat aastas oli, arvutasin siis kokku , et vaevalt kaks inimest aasta peale.