Juhtkiri: Üks tegi ära

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Juba paarkümmend aastat tagasi ahhetasid väliskülalised, kui imeline on Läänemaa loodus. Kohalik ajalehtki kirjutas, kui puutumatu ja linnurikas on Läänemaa loodus Lääne–Euroopaga võrreldes. Inimesed lõid kaht kätt kokku: „Kui palju potentsiaali!” Kõik see oli aga ainult jutt. Kuni tuli Marika Mann ja tegi ära.

Visa naine võttis kokku julguse ja riskis, panustas enda ja tuttavatelt võlgu võetud raha, ning lõi loodusturismiettevõtte Kumari Reisid. Nüüd kümmekond aastat hiljem on Eesti maailmas populaarne loodusturismi sihtkoht. Kumari Reisid on aga mitmesaja tuhande eurose käibega ettevõte, mis on oma erialal nii hinnatud, et osaleb ka Eesti seadusloomes. Nagu Tarvo Valker ütles: tänu Manni ettevõtmisele ei pea enam keegi loodusturismi naljaks.

Tuhanded turistid eelistavad kulutada tuhandeid eurosid, et sõita tutvuma Läänemaa ja kogu Eesti loodusega, selle asemel et sõita näiteks Bali või Bahama saartele. See näitab, et meil on tõesti midagi väärtuslikku, mida me ehk ise täiesti hinnata ei oska. Marika Mann oskas seda näha. Käsi kokku lööma panevat loodust ja kasutamata võimalusi on Eestis aga veel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
poolik pilt asjast
10 aastat tagasi

jälle üsitatakse poolikut muna täie pähe maha müüa. Suur vahe on selles kas areng saab toimuda Ära tegemise ja sellele järgneva Ära panemise pinnalt või või on äkki veel võimalisi. Kui muu arengu pinnalt siis pange see ka kirja misa asi see on. Aga selle kohapeal on kolm meetrit kirvi aeda. Katsuks puude taga metsa ka näha aga ei.