Paio kaitsja kaebab riigikohtusse

Madiken

madiken@le.ee

Haapsalu politseijaoskonna endise patrullteenistuse vanema Tarmo Paio kaitsja vandeadvokaat Mart Missik kaebab Tallinna ringkonnakohtu süüdimõistva otsuse riigikohtusse.

„Ega rohkem eriti kommenteerida taha. Olukord, kus üks kohus teeb teisest erineva otsuse, teeb väga ettevaatlikuks. Aga edasikaebamiseks on alust kindlasti,” ütles Missik.

2012. aasta märtsis, mais ja juunis avaldas Tarmo Paio oma tuttavatele nelja inimese aadresse, telefoninumbreid ja karistusandmeid, mida ta teadis oma töökoha tõttu. Ametisaladuse avaldamine on politseinikul keelatud ja karistatav tegu.

Kuigi Paio tegu leidis kinnitust juba esimesel kohtutasandil, mõistis Pärnu maakohtu kohtunik Piia Jaaksoo Paio õigeks. Sellepärast, et andmed, mida Paio tuttavatele avaldas, olid tegelikult kättesaadavad ka avalikest registritest ja teabesüsteemidest.

Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda kaebas otsuse kohe edasi teise kohtuastmesse.

„Kahju otseselt ei tekkinud neile inimestele, kelle andmeid avaldati, aga selline tegevus on põhimõtteliselt seadusvastane,” ütles Kalda.

Esmaspäeval otsustaski Tallinna ringkonnakohtu kolmeliikmeline kolleegium, et Paio on ikkagi süüdi.

Karistuseks määras kohus aasta tingimisi vangistust katseajaga kolm aastat.

„See tähendab, et ei pea vangi minema, kui kolm aastat uut tahtlikku kuritegu ei soorita,” selgitas prokurör Kalda. „Taotlesingi sama karistust.”

Samuti peab Paio tasuma kohtu– ja menetluskulud, ligi 600 eurot.

Kui riigikohus ringkonnakohtu otsuse jõusse jätab, peab Paio politseitööst loobuma. Kuueks aastaks — nii kaua lähen Indrek Kalda sõnul aega, kuni karistus registrist kustutatakse.

Kui riigikohus otsustab, et Paio ei ole süüdi, võib ta politseinikuks jääda.

Loe kriminaalasjast pikemalt, Tarmo Paio kohtukäigust politsei sisejuurdlusbüroo vastu ja Paio praegusest töökohast homsest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader
9 aastat tagasi

Hey, thanks for the blog article.Much thanks again. Really Great.

kids shoes
10 aastat tagasi

I truly appreciate this blog post.Really looking forward to read more. Really Cool.

server cabinet
10 aastat tagasi

Thank you ever so for you post.Really thank you! Really Cool.

individual health insurance
10 aastat tagasi

Great, thanks for sharing this blog post.Really looking forward to read more. Awesome.

make money online
10 aastat tagasi

Very informative article.Really thank you! Will read on…

Rutha
10 aastat tagasi

Kas sama Ruth Sild kes enne advokaat oli on nüüd kohtunik ja mingi karistuse juba saanud? Advokaat, kohtunik…ime veel , et kinnipeetav pole olnud. Sry.

teadja
10 aastat tagasi
Reply to  Rutha

jah sama,vaata distsiplinaarkollegiumi lehekülge.Kuid hoiatan,ära mine oma kommentaarides solvavaks,siin kommentaariumis.

lisaks veel
10 aastat tagasi

Mis teadja juttu puudutab,siis kohutavalt rikkumisi oli ka maksehäire osakonnas ja sealseid vigu ei vaevutud isegi mitte kommenteerima! Vot sulle aus süsteem!

mida siin kaevata
10 aastat tagasi

Ütleme ikka nii,et ühes kohtus mõisteti süüdi ja teises kohtus ei ole lihtsalt pädevaid! Minu meelest need,kellel ikka vähegi mõistust on,need peavad haapsalu kohtumaja otsused edasi kaebama,reeglina muudetakse need ümber.

teadja
10 aastat tagasi

Jah,Haapsalu kohus………………usaldusväärne ja erapooletu.Nõus.

teadja
10 aastat tagasi

Juhin tähelepanu asjaolule,et 5 Märts 2013 on riigikohtu distsiplinaarkollegium karistanud Haapsalu kohtumaja kohtunik RUTH SILDA ja 28okt 2013 KA Haapsalu kohtumajas istungeid pidavat KRISTEL PEDASSAART.NB.Kõik huvilised saavad otsusega tutvuda Riigikohtu Distsiplinaarkolleegiumi leheküljel,kus kõik arutatud kaasused olemas.

teadjale
10 aastat tagasi
Reply to  teadja

Kellele või millele sa tähelepanu juhid? Ei tunne ma neid tädisid ja ei huvita ka. Ei tee selline teadmine minu elu kergemaks ja arvan, et ka sinu oma mitte. Või on sul uhkem tunne?

?
10 aastat tagasi
Reply to  teadjale

Just,peale palga saamise ei oska muud midagi teha. Minu meelest tuleks nende esimese astme kohtunike teadmisi ikka rohkem kontrollida, hetkel pannaks 2500€ tasku,sealjuures aga tundub päris suva,mis otsustesse kirja läheb. Esimese astme kohus oleks kui lihtsalt sissejuhatus,kus osapooled tutvuvad üksteisega, teemaks läheb alles II astme kohtus.

teadja
10 aastat tagasi

Kas homses Lääne Elus tehakse Paio ingliks või tubliks politseinikuks.
Loodan,et lugu ei tule ebaobjektiivne vaid TÕENE.