Ladva mängib täna Kerese turniiril suurmeistri vastu

Madiken

madiken@le.ee

Ottomar Ladva. Foto: Arvo Tarmula
Ottomar Ladva. Foto: Arvo Tarmula

Täna kell 16 algab Haapsalu 16aastasel maletajal Ottomar Ladval Paul Kerese mälestusturniiril mäng Venemaalt pärit suurmeistri Evgeny Gleizerovi vastu, edastas Ottomari isa Ailar Ladva.

“Võit on raske – ta mängib täna mustadega. Kui tuleb viik, on hästi,” arvas Ladva.

Et tegemist on n-ö pika male mänguga, kestab partii Ladva sõnul ilmselt 3-4 tundi.

Tegemist on Ottomari jaoks Kerese turniiri eelviimase mänguga. Kes on vastaseks homme, viimases partiis, pole veel loositud.

„Senini on kokkuvõttes hästi läinud. Mängitud on seitse mängu ja Ottomari tulemus on 5,5 punkti. See tähendab võidud, üks kaotus ja üks viik. Kaotus on male suurmeistri vastu,” rääkis Ailar Ladva. Kergemini on isa sõnul läinud mängud eestlaste ja omavanuste vastu.

Ühte suurmeistrit, Boris Chatalbashevi (Bulgaaria) ja ühte rahvusvahelist meistrit, Mikael Agopovit (Soome) on Ottomar turniiril juba ka võitnud.

Paul Kerese rahvusvahelisel mälestusturniiril on osalejaid üle 60. Neist koguni 13 on Ailar Ladva sõnul suurmeistrid. “Eesti kohta väga tugev tase. Eestis üldse on vist kokku 5-6 suurmeistrit,” lisas ta.

Ottomar alustas pingereas 20. asetusega.

Mullu täitis Ottomar Ladva Paul Kerese mälestusturniiril esimest korda rahvusvahelise meistri normi. Selleks, et saada rahvusvaheliseks meistriks, on norm tarvis täita kolm korda.

„Äkki suudab nüüd teist korda,” avaldas Ailar Ladva lootust.

Males on kõige kõrgem tugevustase rahvusvaheline suurmeister (GM), teiseks rahvusvaheline meister (IM), kolmandaks Fide meister (FM). Ottomar on hetkel Fide meister.

Ottomar Ladva on valitsev Eesti malemeister.

Paul Kerese mälestusturniir toimub Tallinnas Paul Kerese malemajas 10.-16. jaanuaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments