Male suurmeistrid tulevad Haapsallu

Haapsalust pärit maletaja Ottomar Ladva tuleb taas kodulinna mängima. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalust pärit maletaja Ottomar Ladva tuleb taas kodulinna mängima. Foto: Arvo Tarmula

Tuleva nädala lõpus toimub Haapsalus Valge Daami maleturniir, mis toob linna 12 male suurmeistrit ja 12 avaliku elu tegelast, kellel on male hobiks või salaarmastuseks, nagu ütles turniiri korraldaja Urmas Randma.

13. augustil algavad malemängud Haapsalu linnusemuuseumi hoovil, mis kestavad 14. augusti õhtuni. Kokku mängitakse 11 vooru malet, iga vooru jaoks on aega 50 minutit. Kiirmale turniir toimub ringsüsteemis, kus igal mängijal on aega 15+5 sekundit.

Randma põhjendas ebatavalist asukohta sellega, et möödujad saaksid näha päris maletajaid, kellel on juures ka nimesilt, kes ta on ja kui kõrgel asub reitingutabelis. Vihma korral lubas korraldaja, et malemäng toimub muuseumi ruumides. Kuigi tihti tehakse turniiridest ka live-ülekandeid, siis esimesel aastal Haapsalus seda ei tehta just seepärast, et mäng toimub vabas õhus. Randma sõnul saavad malelauad märjaks saades jäädavaid kahjustusi. Järgmistel turniiridel võivad mängudest ka otseülekanded tulla.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linlane
1 aasta tagasi

Karilaiu egiidi all avati mõni aasta tagasi Haapsalus suurejooneliselt malekool, mida pidi hakkama juhtima suurmeister J.Ehlvest. Kuidas koolil nüüd läinud on?

K.s
1 aasta tagasi

Tore, millegipärast meenus mulle Ilfi ja Petrovi raamat “12 Tooli”…