Haapsalu maleturniiri võit läks Lätti

Viimases voorus istusid malelaua taga vastakuti superturniiri võitja Nikita Meshkovs ja viiekordne USA meister Aleksander Shabalov, kes jäi turniiril teiseks. Malle-Liisa Raigla

Reedest tänaseni peetud Valge Daami malefestivali lõpetas täna superturniiri, mille võitis lätlane Nikita Meshkovs, parim eestlane oli neljandaks jäänud Meelis Kanep.

Superturniirile olid maletama kutsutud maletipud ja reedese kiirturniiri neli paremat. Superturniiril mängisid kümme maletajat.

Viimases voorus istusid malelaua taga vastakuti superturniiri võitja Meshkovs ja viiekordne USA meister Aleksander Shabalov. Selle mängu võitis Shabalov. Superturniiril tuli kolmandale kohale Venemaa mängija Aleksander Khalifman, kes oli male maailmameister aastatel 1999 ja 2000.

Meshkovsi sõnul ei tulnud talle võit üllatusena, sest ta oli selle nimel palju tööd teinud. „Ma tegin palju tööd ja olen õnnelik saadud tulemuse üle,“ ütles Meshkovs.

Meshkovs hakkas malet mängima kui oli kolme-aastane, kuue-aastaselt läks malekooli ja hakkas mängima Läti noorte meistrivõistlustel.

Malefestivali üks korraldajatest Jaan Ehlvest ütles, et Meshkovs oli favoriit ja tema võit üllatusena ei tulnud.  „Ta on teistest noorem ja professionaal, kes tegelebki malega,“ ütles Ehlvest.

Võistluse taset pidas Ehlvest kõrgeks,sest auhinnad olid küll väikesed, kuid kohal olid tipud. „Selle eelarve põhjal saime tugeva turniiri,“ ütles Ehlvest.

Ideaalis loodab Ehlvest, et poliitiku, ajakirjaniku ja kooliõpetaja Andres Ammase mälestuseks peetav malefestival võiks olla neljapäevane – alata neljapäeval ja lõppeda pühapäeval. Esimene seesugune malefestival peeti Haapsalus möödunud aastal. Siis kestis malefestival ühe päeva ja mängiti vaid kiirturniiri.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments