Läänemaa teenetemärgi saavad Lembitu Twerdianski ja Tiit Salumäe

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maavanem Innar Mäesalu tunnustas 2012. aastal Lembitu Tarangut (vasakul) sädeinimese tiitliga. Foto: Arvo Tarmula
Maavanem Innar Mäesalu tunnustas 2012. aastal Lembitu Tarangut (vasakul) sädeinimese tiitliga. Foto: Arvo Tarmula
Maavanem Innar Mäesalu tunnustas 2012. aastal Lembitu Tarangut (vasakul) sädeinimese tiitliga. Foto: Arvo Tarmula

Sel aastal saavad Läänemaa kõrgeima autasu ehk Läänemaa teenetemärgi pärandkultuuri uurija ja looduse mitmekesisuse väärtustaja Lembitu Twerdianski ning Lääne praostkonna praost Tiit Salumäe.

Lembitu Tarangut (Twerdianskit) iseloomustatakse ettepanekus kui tuntud metsameest, pärandkultuuri hoidjat ja uurijat, edastas maavalitsuse pressiesindaja. Samuti on ta läbi aastate olnud mitmete loodusürituste, pärandkultuuriga seonduvate ürituste eestvedaja ja hing. Tema teeneid ja teadmisi on väärtustatud ka väljaspool maakonda. Näiteks 2013. aastal pälvis Lembitu Tarang ka Eesti Metsaseltsi elutööpreemia.

Tiit Salumäe on 1992. aastast Lääne praostkonna praost ja teenib mitmetes Läänemaa kogudustes. Kokku on ta Haapsalus ja Läänemaal teeninud 38 aastat ning selle aja jooksul aidanud kaasa maakonna arengule ning tuntusele, seisab tema iseloomustuses. Salumäe on pälvinud ka Haapsalu linna vapimärgi.

Maavanema Innar Mäesalu sõnul on vapimärgi saajate valikul üheks kaalukamaks kriteeriumiks elutöö ja kauaaegne tegevus maakonna hüvanguks.

Vapimärk antakse üle 21. veebruaril Lääne maavanema ja omavalitsusliidu esimehe ning Haapsalu linnapea ja volikogu esimehe vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtul Haapsalu kultuurikeskuses.

Läänemaa teenetemärk antakse Lääne maakonna arengule silmapaistva töö ja tegevusega kaasa aidanud ning maakonnale tunnustust toonud inimestele.

Vapimärki antakse tänavu välja teist korda. Eelmisel aastal pälvisid teenetemärgi Ülo Kalm, Lehte Ilves, Zemfira Tammik ja Endel Vooremaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Läänemaa vabariigi aastapäeva vastuvõttu on võimalik reaalajas jälgida | Lääne Elu
10 aastat tagasi

[…] antakse üle Läänemaa teenetemärgid Tiit Salumäele ja Lembitu Twerdjanskile ning Haapsalu vapimärgid Alge Varele ja Andres Ammasele. […]