Valmis ülevaade Läänemaa majandusest ja ELi toetustest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa 2012. aasta majandusülevaade

Aasta lõpul valmis trükis „Läänemaa majanduse ülevaade 2012 ja Euroopa Liidu toetused 2008–2012“, edastas maavalitsuse pressiesindaja.
Trükises on ära toodud nii statistilised andmed kui ka pangandusspetsialistide hinnangud maakonna ettevõtlusele sektorite lõikes,
see sisaldab tööhõive olukorda ja Euroopa Liidu toetusi saanud ettevõtjate hinnanguid toetuste mõjule.

Maavanem Innar Mäesalu ja Läänemaa arenduskeskuse juhataja Andres Huul esitavad sissejuhatuses küsimuse, mis on Läänemaa suurim väljakutse, ja vastavad:

“Oleme arvamusel, et selleks on inimeste lahkumiskiiruse vähendamine kõr- gema lisandväärtusega töökohtade ja parema elukeskkonna loomise kaudu. Ohu märgid on ilmsed, sest näiteks 2012. aastal vähenes maakonna elanike arv rahvastikuregistri andmetel 303 inimese võrra ning aastal 2013 kõigest 9 kuuga 523 inimese võrra.

Oleme tihedas rahvusvahelises konkurentsis nutikate inimeste ja investee- ringute pärast. Seetõttu arvame, et ühiselt koormat kandes suudame paremini.”

Trükise veebiversioon asub Lääne maavalitsuse kodulehel ja on vabalt kasutatav.

Trükise koostamise projektijuhi Merle Mäesalu sõnul on statistilised andmed ja lisateave mõeldud nii alustavatele kui ka potentsiaalsetele ettevõtjatele, kohalike omavalitsuste juhtidele ja arendustöötajatele, kel on vajalik vastu võtta ettevõtlusega seotud otsuseid.

„Järgmise sammuna koostatakse maakonna konkurentsivõime tugevdamise kava, mille alusel suunatakse Euroopa Liidu 2014–2020 finantsperioodi toetusi Läänemaa eelisarendatavatesse sektoritesse,“ lisas Mäesalu.

Trükise saab iga soovija Europe Direct teabekeskusest, mis asub Lääne maavalitsuses Haapsalus Lahe 8.

Trükise koostamisele aitasid kaasa Läänemaa Arenduskeskus, Lääne maavalitsus, AS SEB Pank ja AS Swedbank. Trükis valmis Euroopa Liidu, Riigikantselei, Läänemaa Arenduskeskuse ja maavalitsuse rahalisel toel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments