Vene laat tuleb söögipeona

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mullune vene laat meelitas Karja tänavale sadu inimesi. Foto: Arvo Tarmula
Mullune vene laat meelitas Karja tänavale sadu inimesi. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeva, 4. jaanuari keskpäevast saab Haapsalu vanalinna külastaja Karja tänaval osa suurest vene köögi peost.

Järjekorras teise vene laada korraldaja Beguta Kevvai MTÜst Vanalinna Aiad-Hoovid ütles, et kui möödunud aastal oli rõhk käsitööl, siis seekordne laat keskendub just toidule. “See saab olema tõeline söögipidu,” ütles Kevvai.

Vene toite pakuvad kodanike torni juures linnarahvale vanalinna kohvikud, aga ka näiteks Altmõisa külalistemaja, See teater ja Puise Nina Talu. Oma söökidega tulevad Haapsallu setod.

“Tatrapliinid, kalasupp, borš, seljanka, mustikasupp, kuum õlu, Pavlova, pelmeenid, heeringa- ja kiluleivad,” loetles Kevvai laadal pakutavaid palasid.

Peale nende, kes tulevad toitudega tänavale, pakuvad laupäeval menüüs vene toite ka Taksi pubi ja Kärme Küülik.

Söögipidu kestab laupäeva keskpäevast kella 15ni. Peale söömise saab kuulda slaavi kultuuriseltsi Bõliina lauljaid, seto laulukoori “Sorrõseto” ja lõbusaid vene rahvalaule Nižni Novgorodi ooperilauljailt. Lapsed saavad sõita poniga ja vaadata Ehte Maja kohvikus vene multifilme. Toimub õnneloos ja käsitöömüük rahvakultuurikeskuse Bereginja muuseumi arendamiseks ja Bõliina naistele uute seelikute ostmiseks.

“Bõliina lubas karu ka kaasa võtta,” ütles Kevvai. “Peaasi, et rahvast tuleks ja lõbus oleks,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
sirtsu
10 aastat tagasi

Küll on kahju,et ei saa seekord seda laata külastada,vene köök on väga huvitav ja nende traditsioonid!