Lääne Elu paberleht 31. detsembril

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu Big Band. Arvo Tarmula
Aarne Õunapuu juhatataval Haapsalu Big Bandil täitub 6. jaanuaril kuraditosin aastat. Foto: Arvo Tarmula
Aarne Õunapuu juhatataval Haapsalu Big Bandil täitub 6. jaanuaril kuraditosin aastat. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu keskendub uuel aastal kahele suurele ehitusele

Haapsalu tuleva aasta eelarve eelnõu arvestab linlaste sissetulekute suurenemisega ja lubab ka linna palgal töötajaile palgatõusu.

Suurematest töödest on kavas Vikerkaare lasteaia remont ja tänavavalgustuse uuendamine.

Eelnõu on koostatud arvestusega, et maksumaksjate arvu vähenemine on peatunud ja maksumaksjate tulu kasvab 8,7 protsenti, mis tähendab keskmist brutotulu 928 eurot kuus. Tänavu on Haapsalus keskmine brutotulu 854 eurot kuus.

Lugu saab lugeda siit.

Läänemaa omavalitsusjuhtide aasta 2013

Lahkuvale aastale vaatavad tagasi Nõva vallavolikogu esimees Peeter Kallas, Vormsi vallavolikogu esimees Ivo Sarapuu, Noarootsi vallavolikogu esimees Danguole Tamberg, Kullamaa vallavanem Jüri Ott, Martna vallavanem Tiiu Aavik, Ridala vallavanem Toomas Schmidt ja Lihula vallavolikogu esimees Jaak Kastepõld.

Haapsalu hakkab sünnipäeva pidama

Haapsalu linna 735. sünnipäevapeo kulminatsioon on 22.–24. augustil, siis tuleb bigbändide festival, koogifestival ja vaba lava, kus esinevad kultuurilinnade võrgustiku linnad.

„Et Haapsalul on hea bigbänd, siis kutsume ka sõbrad siia mängima,” põhjendas linnapea Urmas Sukles bigbändifestivali korraldamist.

Lugu saab lugeda siit.

Salevere salumäel süttib uusaastaööl 200 küünalt

Salevere, Metsküla ja Matsalu kandi rahvas süütab küünlad ja saadab vana aasta traditsiooniliselt ära Salevere salumäel.

Täna öösel süüüdatakse seal küünlad 14. korda.

Kui esimestel aastatel süüdati 400 küünalt, siis nüüd saadakse hakkama 200 küünlaga, sõnas ettevõtmise üks eestvedajaid Epp Kärvet.

Rahvas hakkab kogunema kesköö paiku, esimene, kes kohale jõuab, süütab küünlad varem valmis seatud tulekujundis. Uus aasta võetakse vastu lõkke ääres hõõgveiniga.

Lugu saab lugeda siit.

Haapsalu bigbänd saab 13aastaseks, dirigent Aarne Õunapuu tähistab 60. sünnipäeva

Haapsalu bigbänd annab laupäeval Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis kontserdi „Kuraditosin ja 60”, mis on pühendatud bigbändi 13. ja dirigent Aarne Õunapuu 60. sünnipäevale.

„Kui mu mälu mind ei peta, siis bigbändi esimene proov oli 6. jaanuaril 2001,” meenutas Aarne Õunapuu.

Dirigent lubas, et kontserdil kuuleb traditsioonilist bigbändimuusikat. „Enamik on uued lood, mida me pole enne esitanud, nii et ka selles osas saab huvitav olema,” lubas Õunapuu.

Loo lühendatud versiooni saab lugeda siit.

Maavanema aastalõputervitus

„Kallid läänlased! Loodan, et olete pühadesöömingust vaikselt taastumas. Ees on lõpuspurt. Enne vana aasta ärasaatmist vaadakem aga põgusalt tagasi möödunud aastale maakonnas.

Kui alustada päris algusest, meenub Lihula puuduv konstaabel. See tekitas kära. Jalule aeti vaat et kogu Eesti, leidmaks õiget. Hea on tõdeda, et meie politseijuht ei kaotanud sellises mõnevõrra hüsteerilises olukorras pead ja jätkas rahulikult probleemile lahenduse leidmist. Nagu teada, sai asi positiivse lahenduse, mille eest ma politseid igati tunnustan,” kirjutab Lääne maavanem Innar Mäesalu.

Tervitust saab lugeda siit.

Lääne Elu aastakokkuvõte

Kokkuvõte aasta olulisimaist sündmustest.

Kokkuvõtet saab lugeda siit.

Lääne Elu suur ristsõna

Ülla Paras sai koguduse teenetemärgi

Johannesepäeva kontsertaktusel toomkirikus sai Ülla Paras kätte Haapsalu Püha Johannese koguduse kõrgeima autasu, koguduse teenetemärgi.

Haapsalu piiskopilinnuse juhataja Ülla Paras on koguduse nõukogu hinnangul teinud andunult tööd piiskopilinnuse muuseumi laiendamiseks ja piiskopilinnuse ennistustööde jätkumiseks.

Koguduse õpetaja Tiit Salumäe tõstis esile, et Ülla Paras on lähtunud oma töös piiskopilinnusest kui ühtsest kompleksist, talle on ühtviisi tähtsad olnud nii linnus kui ka toomkirik.

„Ühtviisi tähtis on, kuidas sa linnusesse tuled ja kuidas sind seal vastu võetakse, milline näeb välja linnuseõu ja mis üritused seal toimuvad,” sõnas Salumäe.

Salumäe tõstis veel esile Ülla Parase osa linnnusemuuseumi ekspositsiooni loomisel ja tänuväärset uurimistegevust, mis oli Ülla Parase tugev külg juba Läänemaa muuseumi teadurina.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments