Dirigent ja bigbänd tähistavad sünnipäeva kontserdiga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu Big Band. Arvo Tarmula
Aarne Õunapuu juhatataval Haapsalu Big Bandil täitub 6. jaanuaril kuraditosin aastat. Foto: Arvo Tarmula
Aarne Õunapuu juhatataval Haapsalu Big Bandil täitub 6. jaanuaril kuraditosin aastat. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu bigbänd annab laupäeval Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis kontserdi „Kuraditosin ja 60”, mis on pühendatud bändi 13. ja dirigent Aarne Õunapuu 60. sünnipäevale.

„Kui mu mälu mind ei peta, siis meie esimene proov oli 6. jaanuaril 2001,” meenutas Aarne Õunapuu.

Dirigent lubas, et kontserdil kuuleb traditsioonilist bigbändimuusikat. „Enamik on uued lood, mida me pole enne esitanud, nii et ka selle poolest on huvitav,” lubas Õunapuu.

Laupäevasel kontserdil astuvad üles ka laulusolistid Veronika Tamm, Triin Õunapuu ja esimest korda Haapsalu bigbändiga esinev Piret Tatar.

Instrumentaalsolistidest näeb laval Õunapuu õpilasi Jaak ja Simmu Vasarat. Samuti esinevad klaveri saatel vahepalaga Õunapuu praegused õpilased Laura Väli ja Grete Põlluste.

Haapsalu bigbändi tugevuseks peab Õunapuu ühtlast taset, kuid töö teeb keerukamaks see, et koosseis on 13 aastaga väga palju vahetunud.

Algkoosseisust on koos dirigendiga tänini vastu pidanud kuus inimest. Nii ongi kümme aastat tagasi mängitud lood paljudele pillimeestele uued. „Kui saaks mängida kümme aastat ühtede ja samade inimestega, siis ma kujutan ette, millised oleksid tulemused,” unistas Õunapuu.

Aarne Õunapuu sõnul andis lõppeval aastal bigbändi tegevusele hoogu juurde külaskäik Soome Hankosse ja sealse bigbändi vastukülaskäik ning ühiskontserdid.

Ühismängud soomlastega külvasid idee ka suuremaks ettevõtmiseks, mida saab Haapsalus näha–kuulda augusti lõpus, mil tähistab linn 735. aastapäeva. Nimelt on siis kavas rahvusvaheline bigbändide festival, kus kahe Eesti ja kahe Soome bigbändi kõrval loodetakse osalejaid Skandinaavia riikidest. Festivali korraldamise mõte meeldis linnavalitsusele ja linn aitab seda ellu viia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments