Juhtkiri: Silmad häbi täis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Päästeamet on võtnud sel sügisel kontrolli alla tuleohutusolud Läänemaa toitlustusasutustes ja nagu selgub, mitte ilmaasjata. Igas kohas, kuhu kontrollija sisse astus, leidis ta puudusi. Mõnes mõttes on see mõistetav, sest seadused muutuvad, inimesed ei jõua nendega peensusteni kaasas käia. Omal ajal ehitatud koolid ja lasteaiad vastavad igati tollastele, aga mitte enam tänapäevastele nõuetele — näiteks peavad nüüd olema tulekindlad uksed. Hea, kui keegi juhib tähelepanu.

Tuleohutusbüroo vaneminspektoril Galina Kiivitil on õigus, kui ta ütleb, et tuleohutuses ei ole pisiasju. Puuduva või mittetoimiva evakuatsioonivalgustuse või olematu tulekustuti pärast võib keegi õnnetuses oma elu kaotada. Ohutu varuväljapääs mitme korrusega majutusasutuses on igati asjakohane nõue.

Kummastav on aga, et alles nüüd võrdles päästeamet ehitisregistrisse kantud hoonete otstarvet majades tegelikult toimuvaga. Rondo kohvik ja Laterna baar töötavad juba palju aastaid. Registrisse kantud otstarve on neil muutmata püsinud kümmekond viimast aastat. See, et asi alles nüüd ilmsiks tuli, ei ole üksnes päästeameti viga. Rondo, Laterna ja Taksi baari omanike kõrval peaksid ka linnavalitsuse silmad olema häbi täis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
marina sillaste
10 aastat tagasi

Täiesti nõus!Alati öeldakse,et seaduse mitte tundmine ei vabasta seaduse täitmisest!Kui aga kohtud vastavate ametkondadega ehk kõik oleks nagu korras ja juba kuu aja pärast on täiesti uued tingimused.Tingimused muutuvad lähtuvalt “õnnetustest”.

aga
10 aastat tagasi

just igasugused riigiametid peaksidki ju teavitama kui midagi on muutunud, kas ettevõtja peab igal hommikul nii igaksjuhuks ülesirvima Riigi Teataja, et mis on muutunud? Siin on järjekordselt mingi kampaania korras tegemine, rohkem peaks ikka olema suhtlemist, ja kui on suured muutused, nt tulekindlad uksed jne, siis need toovad ju paratamatult kaasa kulutusi, normaalne oleks, kui antakse ette teada teatud ajavaruga, et selline asi tuleb, siis saaks ka kulutusi planeerida jne jne