Eesti tennisetreenerid said kokku Haapsalus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalus pidas tulevikuplaane üle 80 tennisetreeneri üle Eesti. Foto: erakogu
Haapsalus pidas tulevikuplaane 80 tennisetreenerit üle Eesti. Foto: erakogu

Eesti tennise liidu treenerid pidasid oma aastakoosoleku ja seminari Haapsalus, siinses tennisehallis. Kahel päeval, 19. ja 20. oktoobril pidas tulevikuplaane ja kuulas lektoreid 80 tennisetreenerit üle Eesti.

Seminari avas liidu peasekretär Allar Hint, noortekoondiste vanemtreener Ain Suurthal rääkis noormängija kujunemisest turniirimängijaks, EOK peasekretär Siim Sukles andis ülevaate Eesti spordisüsteemist ja selle rahastamisest, EOK asepresident Toomas Tõnise ja ETL treenerite kutsekomisjoni esimees Vello Kuhi tutvustasid treeneritele kutse omistamise korda ja ees ootavaid muudatusi. Ettekandega noorsoopolitsei tööst ja noori varitsevatest ohtudest ja ahvatlustest esinesid Lääne prefektuuri töötajad Ahti Viispert ja Tiina Matt, tennisisti füüsilisest ettevalmistusest rääkis Ilo Rihvk. Tenniseliidu juhatuse ja treenerite kogu temaatikat puudutas juhatuse liige Maret Ani. Viljandi treener Ott Ahonen jagas oma kogemusi noormängijatega osalemisest erineva tasemega turniiridel ja ETL koolitusjuht Aleksander Jürgens andis ülevaate rahvusvahelistest tennisetreenerite seminaridest.

Mõlemal päeval otsiti rühmatöödes lahendusi probleemidele Eesti tenniseelus. Osalejad tutvusid ka Haapsalu sportimisvõimalustega ning andsid väga hea hinnangu nii tennisehallile kui ka kogu spordikompleksile.

Ainuke asi, mis piirab Haapsalus talviste tenniselaagrite ja turniiride läbiviimist siin, on siseväljakute vähesus. Lahenduseks oleks kergejõustiklaste harjutustingimuste parandamine kavandatud halli rajamisega. Seejärel vabaneks tennisele kolmas mänguväljak ja Haapsalus oleks võimalik ka talvel läbi viia suuremaid turniire ja laagreid, mis elavdaksid tunduvalt linna talvist vaikelu.

Seminari-aastakoosoleku viis läbi Haapsalu tenniseklubi koostöös Eesti tennise liiduga.

Vello Kuhi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments