Erakonnad ootavad hääletustulemusi: Sukles lootis enamat

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Suurim Haapsalu valimispidu peeti täna Fra Mares, kuhu kogunesid võitja – Reformierakonna – liikmed koos laste ja peredega.

Reformierakond sai Haapsalu volikogus 8 kohta.

“Oleks võinud olla parem tulemus. Ootasime nii rohkem mandaate kui ka endale rohkem hääli,” ütles Urmas Sukles (pildil). Võit oleks tema sõnul olnud siis, kui volikokku oleks saadud 11 kohta 21st.

Peol oli umbes 60 inimest, peale Haapsalu ka Ridala ja Lääne-Nigula valla kandidaadid. Pidu oli rahulik, ülevat meeleolu ei olnud.

Küsimusele, kellega Reformierakond liitu läheb, vastas Sukles, et kõik on võimalik. “Valime parima,” sõnas Sukles. “Viisakas on, et esimesena räägime läbi nendega, kellega neli aastat head koostööd tegime.”

Keskerakond sai Haapsalus sama tulemuse mis neli aastat tagasi – 6 mandaati. Isamaa ja Res Publica Liit sai 5 ja Sotsiaaldemokraatlik erakond 2 mandaati.

Ka Reformierakonna Läänemaa piirkonnajuht Tõnu Parbus ütles, et lootis paremat tulemust.

Reformierakonna liige, maavanem Innar Mäesalu ütles, et Haapsalu on üks väheseid kohti Eestis, kus Reformierakond sai võrreldes eelmiste valimistega hääli juurde.

“Teadsin, et tuleb kaheksa,” ütles Mäesalu Haapsalu tulemuse kohta. “Kaheksa on relistlik tulemus.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments