Rikaste edetabelisse mahtus kaheksa läänlast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Esmaspäeval avaldatud Äripäeva rikaste edetabelis on endistest ja praegustest läänlastest kõrgeimal, 27. kohal Ain Hanschmidt.

Äripäev hindab 51aastase Ain Hanschmidti vara väärtuseks 72,4 miljonit eurot. Eelmise aastaga võrreldes on ta vara väärtus kahanenud.

Kunagise Ühispanga juht on Tallinki üks omanik Enn Pandi ja Kalev Järvelille kõrval. Ta on Haapsalus HMRi üks omanik, millele kuulub nende firma Heal kaudu Fra Mare spaa. Heal maksis sel aastal 1,3 miljonit eurot dividende.

Koit Uus (59) on rikaste edetabelis 100. kohal, tema vara väärtuseks hindab Äripäev 23,6 miljonit eurot. Niisama suur oli Uusi vara väärtus ka mulluses edetabelis. Koit Uusi tulusaima firmana nimetab Äripäev Uuemõisa Investi, mis suurendas mullu oma osalust Haapsalu Uksetehases.

Kaks kohta Uusist tagapool on 56aastane Arne Veske, kelle vara väärtuseks hinnatakse 23,3 miljonit eurot. Ta on Lääne Elu suurim osanik, aga tema tulusaim firma on Koduliising, mille laenuportfell on kahe viimase aastaga kasvanud 4,4 miljonilt 9,3 miljoni euroni.

Saksa tekstiiliärimees Gerhard Eberle on edetabelis 126. kohal, tema vara väärtus on 19,3 miljonit eurot. Ta on ASi Lade omanik, firma pakub MarinePooli kaubamärgi tooteid.

150. kohal on merekalapüügiga tegeleva Morobelli suuromanik Raivo Baum. Tema vara väärtus on 15,7 miljonit eurot, see on eelmise aastaga võrreldes kasvanud.

Baumist sadakond kohta allpool, 256. kohal on Olari Taal, temal on vara 9,9 miljoni euro eest ja see kasvas mullu.

Haapsalust pärit Veiko Tishler (52) on 296., vara on tal 8,9 miljonit eurot. Ta on Laine spaahotelli üks omanik. Tegeleb ka kinnisvara ja ekspedeerimisega, kuulub IRLi ja Juhan Partsi meelsena Tallina Sadama nõukogusse.

Veel sadakond kohta edasi on teehooldusfirma Üle omanikud Priit Post ja Märt Järvik,viimane neist elab Läänemaal, on Lääne Teede juht. Üle vara hindab Äripäev 7,2 miljonile eurole.

Rikaste edetabelit juhib Oleg Ossinovski, kel on vara ligi 300 miljoni euro eest.

500 rikkama inimese sekka mahtus viimasena Ain Langel, kel on vara 5,6 miljonit eurot. Ta müüb ja hooldab–remondib laboriseadmeid ning meditsiiniaparatuuri.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
9 aastat tagasi

Ainpoisu, õnnitlen! Sinu tädi!