Läänlasi rikaste edetabelis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kolmapäevases Äripäevas avaldatud Eesti rikaste edetabelis on endistest või praegustest läänlastest või Läänemaaga seotud ettevõtjaist kõrgeimal kohal Armin Karu, kelle firma ostis ära Eesti presidendi suveresidentsi Paslepas.

Karu (46) on rikaste edetabelis 8. kohal, tema vara väärtuseks peab Äripäev 84,4 miljonit eurot.

35. kohal on endine pankur Ain Hanschmidt (49), kelle varanduse suuruseks hindab ärileht 48,2 miljonit eurot. Hanschmidt on Tallink Grupi suuromanik, tema elus on olnud üks peamisi ettevõtmisi kümne väikese maapanga ühendamine Ühispangaks.

68. kohal rikaste edetabelis on 71aastane Toivo Ninnas sen, Ridala vallast pärit mees, kelle varandus on 25,7 miljonit eurot. Eesti Merelaevandust juhtinud Ninnasele tagab kõrge koha rikaste edetabelis osalus Tallink Grupis.

89. kohal on Koit Uus (57, pildil), kel on vara 21,7 miljoni euro väärtuses. Uuemõisa Investi suuromanik, tal on selle kaudu 63% Haapsalu Uksetehasest ja 20% EKE Investist.

91. kohal on 50aastane Gerhard Eberle (21,1 miljonit eurot). Ta toodab Lääne– ja Järvamaal merel kasutatavat turvavarustust, mida turustab kaubamärgi MarinePool nime all. Elab Eestis 1994. aastast ja on üks ettevõtjaid, kes ei pea õigeks laenu võtta.

101–300 rikkama inimese seas on Grand Holm Marina sadama omanik 55aastane Viktor Siilats 18 miljoni euroga. Ta on Volvode ja Fordide müüja.

Siilatsiga ühel pulgal on Jüri Vips (55), kel on uhke maja Noarootsis. Ta on üks mõjukamaid kohalikke kaupmehi, Comarketi poeketi omanik.

Lääne Elu ühe omaniku Arne Veske (54) varandust hinnatakse 12,4 miljonile eurole. Tema edukaim ettevõte on kõrge intressiga väikelaene väljastanud Koduliising.

Lihula gümnaasiumi esimese lennu vilistlase, 89aastase Erich Rannu varandus on 7,9 miljonit eurot. Kanadas elav väliseestlane asutas 1989 pensionile jäädes Eestis arvutite kokkupanekuga tegeleva Astrodata. On vanim rikaste edetabelis olev ettevõtja.

Lääne Teede juhil ja teehooldusfirma Üle omanikul Märt Järvikul (57) on vara 7,4 miljonit eurot. 301–500 rikkama ettevõtja seas on 48aastane Tarmo Kruuspan 4,5 miljoni euroga. Ta on Kruuli trükikoja ja Lääne Teede omanik.

Koluvere lossi ja Volta omanike Aivar Reiviku ja Arvo Oorni vara hinnatakse vastavalt 4 ja 3,9 miljonile eurole.

Haapsalust pärit 50aastasel Veiko Tishleril on vara 3,9 miljoni euro väärtuses. Ta on Haapsalu Kuurordi üks omanik. Müüs 2009 oma osaluse Alexela Terminalis.

Äripäeva edetabeli järgi on Eesti rikkaim inimene kaubandus– ja kinnisvaraärimees Hillar Teder, kel on varandust väärtuses 383,5 miljonit eurot.

Teisele kohale on leht paigutanud BLRT Grupi suuromaniku Fjodor Bermani (189 miljonit eurot). Kolmandale kohale paigutab Äripäev Spacecomiga seotud transiidiärimehe Oleg Ossinovski, hinnates tema varanduse suuruseks 164,9 miljonit eurot.

Järgnevad Toomas Annus 149 ja Marcel Vichmann 110,2 miljoni euroga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
wall mounted racks
10 aastat tagasi

I think this is a real great post.Really looking forward to read more. Want more.

universal life insurance
10 aastat tagasi

Very neat article post.Really looking forward to read more. Keep writing.

make money online
10 aastat tagasi

Very good blog article.Much thanks again. Much obliged.

maafalda
12 aastat tagasi

Maksupetiste edetabel!