Koit Uus on jõukaim läänlane

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Koit Uus. Foto: Arvo Tarmula

Täna avaldatud Äripäeva rikaste TOPi “Eesti 500 jõukamat inimest” tabelis on kõrgeimal, 107. kohal Haapsalu Uksetehase suuromanik Koit Uus, kelle vara hinnatakse 27,9 miljonile eurole. Temast kaks kohta tagapool, 109. kohal on maakonnalehe Lääne Elu suuromanik Arne Veske, kelle vara suuruseks on Äripäeva hinnangul 27,3 miljonit eurot.

Koos Veiko Tišleriga omab Uus ka Lääne Raudteed, mis omakorda omab õigusi Haapsalu ja Riisipere vahel asuval raudteetammil toimetamiseks. Uusi sõnul annab Rikaste TOP üsna selge pildi, mis kellegi varadega toimub.

Veske tulusaim firma on Koduliising, mis pakub tarbijakrediiti kaubamärgiga Liisi. Lisaks Koduliisingule on Veske teinud investeeringuid kinnisvarasse ning talle kuulub enamusosalus firmas Arvutitark.

Kala püüdva Morobell OÜ suuromanik Raivo Baum on tabelis 286. kohal, tema vara väärtuseks hinnatakse 12,9 miljonit eurot.

Teedehooldusfirma Üle omanikeringi kuuluv Mart Järvikul on vara 11,7 miljonit eurot ja tabelis on ta 315. kohal.

2000. aastast vahelduva eduga Haapsalus elanud Gerhard Eberle on aastate jooksul terve Eesti oma tehaseid täis pikkinud ning lisaks päästevestimaailmas troonimisele seadnud hiljuti kõrged sihid ka tekstiiliäris. Tema vara suuruseks hinnatakse 10,9 miljonit eurot, sellega on ta tabelis 376. kohal.

Haapsalus elav Olari Taal on tabelis 441. kohal, tema vara suuruseks hinnatakse 9,4 miljnit eurot.

Esikolmikus on jõukate tabelis TransferWise’i asutajad Kristo Käärmann (258,2 miljonit eurot), Taaver Hinrikus (238,6 miljonit eurot) ja Graanul Investi suurim omanik Raul Kirjanen (212,6 miljont eurot).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kats
5 aastat tagasi

Huvitav kust kohast see rikkus tunud on ? Nagu mina aru saan siis see rikastumine on tulnud ikka teiste vaesumise arvelt. Huvitav miks lääne elu seda ülistab ja ühiskondliku normina esitleda püüab.

REIN
5 aastat tagasi

Fantastiline!

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  REIN

Ühinen ka kestvate kiiduavaldustega, sest eelmine kommentaar kadus internetiavarustesse…. :))