Eesti rannajalgpallikoondis alistas Inglismaa, kuid eesmärki ei täitnud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti rannajalgpallikoondis, kuhu kuulub ka Läänemaalt Kõmsilt pärit Priit Mäeorg, mängis Hispaanias Euroliiga B-finaalturniiril, kuhu platseerus juulis Hollandis Eurocupil tehtud hea turniiriga.

Eesti koondis koges turniiril ülimat ebaõnne, kui ülitugevas alagrupis tuli vastu võtta ülinapid kaotused.

Turniiri avamäng 2006. aasta rannajalgpalli maailmameistri Prantsusmaa vastu algas ulmeliselt – Eesti asus 2:0 juhtima. Siiski suutis Prantsusmaa kohtumise lõpu eel 3:2 võita. Sama juhtus tugeva Iisraeli vastu – mitu korda juhtinud Eesti sai taas valusa üheväravalise, seekord 3:4 kaotuse. Alagrupi viimane kohtumine kiire ja tehnilise Türgi vastu andis seisuks 6:6. Siis löödi aga penalteid ja seda tehti kahe koondise peale kokku 23(!) korral. Taas saatis ebaõnn Eesti koondist: Türgi väravavaht suutis ühe löögi tõrjuda ja Eesti sai õnnetu kaotuse.

Peatreener Kert Haavistu sõnul on napid kaotused väga valusad. “Nende põhjusteks on mitu asja,” rääkis ta. “Eelkõige peame me suutma mängu lõpud enesekindlamalt ja külmaverelisemalt ära lõpetama. Näiteks Prantsusmaa vastu olime juba võitnud, neil ei olnud mingit plaani, mõistus oli otsas, aga piisas ühest meie eksimusest ja kogenud vastased said eneseusu tagasi,” tõi ta näiteks.

Priit Mäeorg mängis sellel turniiril vähem kui tavaliselt Eesti koondises.

“Ei ole praegu kõige teravam, kuid lootsin siiski rohkem mänguaega saada,” ütles Mäeorg. “Ülihea vorm oli siis, kui tulin treeninglaagrist Brasiiliast, siis jäin haigeks ja nati mõjus see. Ei ütle, et ei jõua mängida, aga kõige teravam hetkel ei ole.”

Peatreener kiidab siiski meie meest. “Teate, ta on nii professionaalse suhtumisega, et ma võin alati tema peale kindel olla,” sõnas Haavistu. “Ta on koondise nooremaid ja kindlasti on tal veel kõik ees. Ta mängib lõpuni ka need olukorrad, kui midagi on viltu läinud.”

Turniiri viimases mängus alistas Eesti 7.–8. koha kohtumises Inglismaa 4:3. Finaalis aga oli parem Prantsusmaa, kes oli kindlalt üle Kreekast.

Jaanus Getreu

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments