Suvebussiga sõitis 541 inimest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Esimest korda Läänemaal sõitnud suvebuss osutus prognoositust populaarsemaks. Foto: Lääne maavalitsus

Juulis kasutas 541 inimest võimalust külastada suvebussiga Põhja-Läänemaad, teatas maavalitsuse pressiesindaja Maris Saar.

Kokku sõitis buss Haapsalu–Dirhami–Haapsalu liinil 31 korda, mis tähendab, et keskmiselt oli igal reisil 17,5 reisijat. Selline täituvus on Lõuna-Läänemaa liinigrupis üle keskmise. Üle keskmise saadi ka piletitulu, mis moodustas 0,31 eurot kilomeetri kohta. See on 2,8 korda kõrgem kui L&L AS teenindatavas Lõuna-Läänemaa liinigupis keskmiselt.

Maanteeameti ühistranspordiosakond oli suvebussile seadnud tingimusteks partnerite toetuse 30–50% ulatuses, tegelikult ulatus partnerite toetus 57,1 protsendini.

“Vajadus sellise liini järele oli küll aimatav, aga tegelik tulemus ületas siiski meie ootused,” kommenteeris maavanem Innar Mäesalu. “See näitab, et oleme õigel teel ning järgmisel aastal tahame projektiga kindlasti jätkata ja pakkuda Põhja-Läänemaa avastamist juba pikema perioodi jooksul,” lisas ta.

Suvebussi aitasid rahastada bussi marsruudile jäävad kohalikud omavalitsused ja Roosta puhkeküla.

Lääne maavalitsuse katseprojektina käima pandud suvebuss sõitis 1.–31. juulil igal hommikul Haapsalu bussijaamast Dirhamisse ja pärastlõunal tagasi Haapsallu, peatudes kõigis marsruudile jäävates peatustes.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments