Maavalitsus paneb suvebussi käima ka tänavu

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Esimest korda Läänemaal sõitnud suvebuss osutus prognoositust populaarsemaks. Foto: Lääne maavalitsus

Suvebuss alustab tänavu 1. juulist. Foto: arhiiv

Lääne maavalitsus plaanib 1. juulist käima panna eelmistel aastatel populaarsust kogunud suvebussi Haapsalu ja Dirhami vahel.

Suvebussi teenindab Lihula bussifirma L&L AS, kellega Lääne maavalitsusel on sõlmitud liini teenindamise leping.

Lääne maavalitsuse ühistranspordi vaneminspektor Külliki Kübar ütles, et praegu käib kooskõlastamine kohalike omavalitsustega. Maavalitsus küsib suvebussi toetuseks Haapsalult 400 eurot, Lääne-Nigula, Ridala ja Noarootsi vallalt 150 eurot. „Haapsalult küsime rohkem, sest Haapsalu elanikke sõidab suvebussiga kõige rohkem,” põhjendas Kübar.

Suvebussi eesmärk on viia reisijad hommikul Põhja-Läänemaale ja õhtul taas tagasi linna tuua. „Suvebussi klientuuri moodustavad peamiselt suvitajad ja marjulised,” ütles Kübar. Peale selle kasutavad suvebussi Noarootsi valla suvekodude omanikud. Kübar lisas, et reisijate arv on ilmatundlik, sest sajuse ilmaga ei soovi keegi Roosta randa sõita. Mullu kasutas suvebussi 678 inimest.

Mullu tegi Nõva vallavalitsus ettepaneku pikendada liini Peraküla rannani. Nõva ettepanek lükati aga tagasi, sest Peraküla randa viiv tee on halvas seisukorras.

Suvebuss hakkab väljuma iga päev kell 10.30 Haapsalu bussijaamast. Tagasi hakkab suvebuss sõitma Dirhamist kell 17.00. Buss teeb peatused ka kõigis teele jäävates bussipeatustes.

Haapsalust Roostale sõidupilet maksab euro ja 85 senti.

Buss jääb liinile augusti lõpuni.

Lääne maavalitsus avas suvebussi liini esmakordselt 2013. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juuli
7 aastat tagasi

Päris kahju, et alles 1.juulist. Kuhu siis suvekuu juuni jääb? Võinuks kasvõi poolest juunist alustada, oleks rohkem nautimise võimalust.