Paralepa rannavalvurite tööpõld on rahulik

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Üle Eesti 15 rannas suvitajate turvalisuse eest hoolitsev G4S rannavalve on nende valvealasse kuuluvas Paralepa rannas sel suvel seni lahendama pidanud vaid 16 korrarikkumist. Kolm korda on sealsed rannalised esmaabi vajanud.

G4S lääne piirkonna valveosakonna juhataja Eino Ainula ütles, et kuna Paralepa rand asub keskusest eemal, siis on tegemist üsna rahuliku piirkonnaga. Ta lisas, et peamisteks korrarikkumisteks on keelualasse kaasa võetud lemmikloomad ja klaastaara ning suplusalasse sattunud veesõidukid.

Rikkujatega on enim tööd olnud Põhja piirkonnas. Juunis ja juuli esimese poole jooksul lahendasid rannavalvurid 2999 avaliku korra ja heakorra rikkumist, neist 2041 Põhja piirkonnas, kuhu kuulub Pirita, Stroomi, Kakumäe, Pikakari ja Harku rand.

Korrarikkumistest 853 pandi toime Lõuna-Eestis ja 89 Ida-Eestis. Avaliku korra rikkumistest 2361 juhtumit oli seotud keelatud klaastaara ning purjutamisega rannas.
Suve esimesel poolel päästsid G4S-i rannavalvurist uppumisohust üheksa inimest, kellest üle poole läksid ujuma joobes olekus. Samuti tuli rannavalvel 297 korral manitseda lemmikloomadega avalikku randa külastanud suvitajaid.

Esmaabi osutasid rannavalve töötajad 258 korral. Põhja piirkonnas tuli abi anda 168 korral, Lõuna piirkonnas 81 korral ja kuuel korral Ida piirkonnas. Vanematega viidi kokku 30 rannas ära eksinud last.

Tänavusel hooajal pakub G4S rannavalve tööd kokku 76 inimesele, Paralepa rannas valvab viis vetelpäästjat.

Lisaks saavad G4S-i töömalevas rannavalve abilistena kätt proovida ja taskuraha teenida 37 koolilast. Ainula sõnas, et tulenevalt kohalikust eripärast ja valvatava ala suurusest ei ole G4S töömalevat Paralepas ega Läänemaal rakendatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments