Haapsalu politseijaoskond palub abi varguse toimepannud isikute välja selgitamisel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eile avastati, et Läänemaal Noarootsi vallas Elbiku külas on tungitud Rooslepa kabelisse ning varastatud erinevaid kirikuesemeid. Varastatud esemed olid osa kabelisse väljapandud näitusest, kus eksponeeriti sealsest kabelist 1944. aastal Rootsi viidud ning nüüd Eestile tagastatud kirikuvara.

Varastatud esemete loetellu kuuluvad: 1643. aastast pärinev ülekullatud armulauakarikas ning selle juurde kuuluvad esemed, mille alumistel külgedel on Wolter Marten Dreieri templid; uushõbedast oblaatkarp, mille kaanel on rist ja sisse on graveeritud tekst; uushõbedast veinikarikas; veinikarikas, mille alla on graveeritud „M. Rösler“; käsikann mille ülaserval on märk „MCP“; kaks tinast valatud karikat, põhjal templid „S. Ollers“; küünlajalad ja küünlarasva püüdjad, küünlajalgade põhjal venekeelne tempel „P. Svrjugin“, kaks puidust küünlajalga; rauast küünlakäärid; punasest sametist, ristiga illustreeritud, kuldnarmast servaga karikakate.

Politseil on alust arvata, et esemed on varastatud müümise eesmärgil ning üritatakse realiseerida lähiriikides. Politsei palub kõigil tähelepanu pöörata võimalikele käest kätte vanavara pakkujatele. Kahtluse korral või kui kellelgi on infot pildil olevate esemete kohta, palub politsei ühendust võtta tasuta lühinumbril 110 või telefonil 473 2807.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments