Juhtkiri: Häbiposti!

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Liiklusõnnetustes hukkunute arv on viimase kuuga kasvanud. Ühe joobes juhtimisõiguseta juhi peatamiseks pidi politsei koguni relva kasutama. Kõigi turvalisust teenima mõeldud liiklusmärke tassitakse minema või väänatakse puruks. Krahviaia tenniseväljak on armutult segi pekstud, samuti Metsa tänava prügikastid. Haapsalu laste meisterdatud ja tänavaid kaunistama mõeldud kivid loobiti laiali. Topu suvilas vargil käinud pätid ei piirdunud asjade võtuga, vaid jõid ära ka lauale jäänud õlle. Varastatakse kogu aeg, trafodest lihtsate lillepottideni. Tundub, et Eesti suurim probleem ei ole vassiv poliitika või vaesus, vaid rumalad inimesed.

Lihtne on ajada kõike mässavate teismeliste kaela, kuid tihti on tegemist täiskasvanud pahategijatega. Neile ei ole mingit põhjust armu anda. Politseil pole tarvis kuulata vabandusi või kaaluda pehmendavaid asjaolusid — istugu iga roolijoodik arestikambris. Nähes armetuid pilte Krahviaia tenniseväljakust hakkab kahju, et Eestis ei tohi rakendada nö. avalikku häbiposti panemist. Nende inimeste nimed, näod ja tegu võiksid seista mõnda aega kõigile nähtaval kohal. Juurde ühiskondlikult kasulik töö, kõigile nähtavalt linnapildis. Ehk paneks avalik alandus inimese, kes oma ümbrusest ei hooli, enne järgmist tegu mõtlema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ätt.
10 aastat tagasi

Kui riigis kõige kõrgemal tasemel käib valetamine varastamine ect. siis alumistesse kihtidesse jõuab see täieliku pohhuismina.Kui saame oma juhid seaduskuulekaks muutuvad ka allpool aegamööda asjad paremaks!Kuna seda seaduskuulekust riigijuhtide hulgas loota pole siis sõidame,kes natuke kaine ja kes natuke võtnud edasi !!

arvutipärdik
10 aastat tagasi

Ja ega see olukord enne ei parane kui sinistes riietes koolikiusamise kibestunud ohvrid põõsas munade sügamist ei lõpeta riigieelarve täitmise asemel tööle ei hakka.