Kastani kortermajad saavad uue parkla

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Linn näeb punaseks värvitud ala tulevikus Kastani 30, 32 ja 34 parklana. Praegu kuulub see maa riigile. Foto: repro
Linn näeb punaseks värvitud ala tulevikus Kastani 30, 32 ja 34 parklana. Praegu kuulub see maa riigile. Foto: repro

Haapsalu linnavalitsus tahab algatada planeeringu, et Kastani 28, 30 ja 36 vahele riigi reservmaale rajada parkla.

Kastani elanikud pöördusid linnavalitsuse poole, et leida plats uute parkimiskohtade rajamiseks, sest 1980ndail planeeritud ja 1990ndail kasutusele võetud majade parkimisvajadus on suur.

„Arvestame linnas vähemalt ühe auto koha korteri kohta,” ütleb aselinnapea Peeter Vikman volikogule esitatud eelnõu seletuskirjas.

Et Kastani majadel 30, 32 ja 34 ei ole võimalik oma krundile parklaid rajada, tegi linn ettepaneku kavandada elamute lähedale uus, 3400 m² suurune parkimisala. See ala on suuremalt jaolt reformimata riigimaa, mida taotleb linn endale.

Parkla saab ühendada elamutevahelise tänavavõrguga.

Tegemist on üldplaneeringut muutva detailplaneeringuga, sest puhke– ja spordirajatiste maa muudetakse transpordimaaks. Linnavalitsus leiab, et kui linn tahab kunagi rajada Kastani piirkonda puhke– ja spordirajatisi, ei tule need korterelamute vahele, vaid elamuist kaugemale.

Linnavolikogu arutab planeeringu algatamist 31. mai istungil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments