Politsei tabas Paides libakõnega raha väljapetja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Paide politseinikud tabasid eile leedulase, kes üritas ühelt Järvamaal elavalt naiselt olematust liiklusõnnetusest rääkides välja petta 8000 eurot, kirjutab Järva Teataja.

Leedulane oli helistanud eile naisele ja teatanud, et tema poeg ajas Tallinnas autoga alla 12-aastase tüdruku. Petis selgitas, et tüdruk pole Eesti kodanik ja seetõttu on vaja tema operatsiooniks 8000 eurot. Helistaja ütles veel, et ootab raha Paides kiriku taga parkimisplatsil.

Naine oli kuulnud, et nii petetakse inimestelt raha välja, ja helistas kohe pärast kõnet politseisse.

Paide kiriku taha tuli naisega kohtuma 1993. aastal sündinud leedulane, kes võeti 48 tunniks vahi alla. Teda kahtlustatakse kelmuse katses.

Lääne prefektuuri Paide kriminaaltalituse vanemkomissar Arvid Harma selgitas, et samasuguseid kõnesid on saanud paljud inimesed ja need tehakse Leedu telefoninumbritelt. “Nad otsivad kohalikest telefoniraamatutest venepäraste perekonnanimedega inimesi,” lisas ta.

Sellistest kõnedest tuleb kohe teada anda politsei lühinumbril 110.

Sarnase skeemiga tegutsenud kelme on aprilli lõpus kinni peetud ka Raplamaal, raha on välja petetud või vastavaid katseid tehtud teisteski maakondades. 20. aprillil kirjutas Lääne Elu, et tüssajate ohvriks on langenud kaks haapsallast.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments