Politsei hoiatab fiktiivseid arveid saatva firma eest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Paide politseijaoskonna kriminaaltalitus hoiatab taas firma eest, kes saadab valimatult tasumiseks fiktiivseid arveid.

Tänavu 19. juulil teavitas Paide politseijaoskond meedia kaudu Westelinvest OÜst, mis saadab aadressilt it24@hot.ee fiktiivseid arveid erinevates summades printerikassettide täitmise eest. Tänu meedias levinud infole lõpetas antud firma küll aktiivse tegevuse, kuid sama skeemi võttis üle osaühing Mediation, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja BNSile. Teadaolevalt on firmade juhatuse liikmed omavahel lähedalt tuttavad.

OÜ Mediationi petuskeem, kuidas ettevõtetelt raha välja petetakse, on täpselt samasugune kui oli Westelin OÜ-l. Ettevõtte meilile saadetakse aadressilt Mediation@hot.ee e-kiri koos arvega ja palutakse see tasuda lühikese aja jooksul. Eelnevate juhtumite puhul jäid summad 56 eurost 120 euroni, praegu teadaoleva juhtumi puhul on teenuse eest makstav summa suurenenud 240 euroni. Praegu on teada vaid ühest kannatanust.

Politsei palub ettevõtetel pöörata tähelepanu makstavate arvete sisule ja arveid kergekäeliselt mitte tasuda. Probleemide vältimiseks tuleb enne tasumist kontrollida, mille eest arve on esitatud ja kas märgitud teenusepakkuja on teenust osutanud või mitte.

Kõigil, kellel on olnud kokkupuuteid taolise skeemiga või on pretensioone nimetatud firmade tegevuse kohta, palutakse kindlasti ühendust võtta politseiga tasuta lühinumbril 110 või 384 9966.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments