Politsei hoiatab: Arvutikelmid üritavad jätkuvalt ohvreid leida

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

5. juulil hoiatas riigi infosüsteemi amet arvutikelmide eest, täiendava hoiatuse saatis ka politsei. Tänaseks on Lääne prefektuurile teada kaks juhtumit, kus inimesed on osutunud kannatanuteks.

Lääne prefektuuri tööpiirkonna maakondadest on politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Kuke teatel alates reedest, 5. juulist kuni tänaseni teada antud ligi kahekümnest juhtumist, kus Microsofti esindajana on üritatud distantsilt pääseda arvutikasutaja arvutisse. Kahel korral on inimesed petturite õnge läinud ja pärast nn tarkvarauuendust avastanud, et nende pangakontolt on raha mujale kantud.

Osal puhkudel võivad inimesed tänada õnne, et nende inglise keele oskus on osutunud kasinaks ja nad ei ole seetõttu saanud petistega „koostööd“ teha. Selle pinnalt võib teha esialgse järelduse, et kõige ohustatum sihtgrupp on pidevalt arvutis toimetav ja inglise keelt hästi oskav osa elanikkonnast.

Politsei juhib inimeste tähelepanu, et nad vastaksid kindlasti keeldumisega kõnedele, kus keegi soovib distantsilt nende arvutisse siseneda kas arvuti parandamise või tarkvara uuendamise ettekäändel.

“Mingil juhul ei tohi kellelegi anda oma paroole, olgu siis arvuti turvalisuses kasutatavaid või panga omi,” paneb Kukk inimestele südamele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments