Läänemere rattaretk on homme Haapsalus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Rattaretkelised kolmapäeval Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: erakogu
Rattaretkelised kolmapäeval Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: erakogu

Neljapäeva pärastlõunal jõuab Haapsallu rattaretk, mille eesmärk on tõmmata tähelepanu Läänemerele.

Retkega juhivad ratturid tähelepanu maailma ühe kõige saastatuma mereökosüsteemi tervisele, liigirikkuse tõstmise vajadusele ja bioloogilise mitmekesisuse säilitamisele.

Kampaania Eesti tugiisik, Puhta Läänemere Ühenduse esindaja Maret Merisaar ütles, et rattaretke igas paigas juhitakse tähelepanu just selle koha probleemidele. “Neile, mis on probleemid kohalike inimeste arvates, mitte linnavõimu,” täpsustas Merisaar.

Haapsalus on homme luubi all veepuhastusjaam ja militaarvaremed. Veepuhastusjaama juhatajalt päritakse, kas vastavad tõele kuulujutud siinse ravimuda kvaliteedi halvenemisest. Nõukogude sõjaväe jäetud hoonete varemeid külastades arutletakse, miks ei ole neid veel koristatud.

Läänemere rattaretke korraldajad kutsuvad inimesi kella 13st Karja tänava äärsele haljasalale püstitatud telki andma allkirju Läänemere kaitse toetuseks.

Kell 15.30 stardib telgi juurest kahetunnine rattaretk “Rannamaastikud ja militaarvaremed”, 15.45 kogunetakse, et minna ekskursioonile Haapsalu veepuhastusjaama. Viimasesse ei pea sõitma jalgrattaga.

Kampaaniatelk on Haapsalus huvilistele avatud kella 18ni.

Rattaretkel osalejad sõidavad ümber Läänemere läbi üheksa riigi ja läbivad üheksa kuu jooksul 3500 kilomeetrit. Retkelised alustasid sõitu 8. juunil, rahvusvahelisel ookeanipäeval Rootsis Malmös.

Läbi Eesti liiguvad retkelised 9.–17. juulil. Kolmapäeval avaldati Läänemere kaitseks meelt Tallinna Vabaduse väljakul, järgmine peatuspaik on Kihnus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments