Lääne Elu paberleht 11. juulil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Österby sadama vastne ujumiskai on aluste vastuvõtmiseks valmis.
Österby sadama vastne ujumiskai on aluste vastuvõtmiseks valmis.

Haapsalu suplejaid häirivad ogalikud ja mererohi

Haapsalu linna supelrandades katab vee ja liiva piiri surnud ogalike ja mererohu halvasti lõhnav segu, promenaadil aga aga ääristab kallast erkroheline vahusarnane vetikas.

Keskkonnaameti vee–elustiku spetsialisti Kadi Lehtpuu sõnul surevad ogalikud pärast kudemist ja meri uhub nad kaldale. Vetikate vohamist soodustab Haapsalu tagalahe madalus ja suletus, kuid enamik makrovetikatest on inimesele kahjutud.

Lugu saab lugeda siin.

Österby sadam uuenes

Eelmisel nädalal paigaldati Noarootsis Österby sadamas muuli otsa ujumissild, aluste vastuvõtmiseks on sadam saanud ujuvkai — sellega on suurem ehitus Österby sadamas lõppenud. Ujuvkai ja ujumissilla paigaldamine Noarootsi poolsaare peamisse sadama- ja ujumiskohta läks maksma 27 800 eurot.

Kolledži vastuvõtt oli edukas

Ööl vastu kolmapäeva lõppenud Haapsalu kolledži avalduste vastuvõtt oli edukas. Sooviavaldusi laekus üle ootuste palju — kolmandiku võrra rohkem kui mullu. Kolledži menukaim eriala on liiklusohutus, kuhu kandideerib 2,6 inimest kohale.

Altmõisa maasikapidu toimub

Ehkki maasikaaeg on juba läbi, ei vannu Altmõisa maasikapeo korraldajad alla ja pidu toimub. Osaleda on lubanud hiliste maasikasortide kasvatajad. Kel maasikad otsas, pakuvad müügiks vaarikaid ja muid värskeid aiasaadusi nagu herned, kirsid ja murelid.

Lihula muusikapäevad on varasemast suuremad

Täna õhtul algavad Lihulas noorte Järvide korraldatud muusikapäevad, mis tähistavad kokku kolme sünnipäeva. Et muusikapäevad ise saavad viieaastaseks, on sünnipäevade järgi valitud ka heliloojaid: kuuleb Raimond Valgre ja Rudolf Tobiase muusikat.

Ühe korraldaja Mihkel Järvi sõnul on juubelihõngulised muusikapäevad ise ka natuke suuremad kui tavaliselt. Järvid annavad neljal päeval kokku viis kontserti, öökontserte on kaks, esimest korda on kavas kergemuusikakontsert.

Ameerika autod tulevad taas

Nädalavahetusel on Haapsalus 13. korda American Beauty Car Show, mis toob linna üle tuhande Ameerika auto, nende seast ligi sada pannakse välja näitusele linnuses. Linnusehoovis näeb nii vanu ja klassikalised mudeleid kui ka uusi Cadil­la­ce. Nagu ikka, kuulub festivali juurde autode paraad läbi linna ja kiirendusvõistlus Kiltsi lennuväljal.

Vahekokkuvõte jalgpallihooajast

Meistri– ja esiliigast madalamail jalgpalliliigadel kestab küll põgus puhkepaus, kuid kuu lõpus ja uue alguses läheb madin edasi. Lääne Elu tegi kokkuvõtte, kuidas maakonna võistkondadel on seni läinud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments