Laikmaal näeb fotosid Osmussaarest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Meister rääkis huvilistele oma töödest ja näituse sünnist. Foto: Marii Kangur
Meister rääkis huvilistele oma töödest ja näituse sünnist. Foto: Marii Kangur

Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula avas eile pärastlõunal Laikmaa majamuuseumis fotonäituse “Päev Osmussaarel”.

Tarmula sõnas paarikümnele muuseumisse kogunenud sõbrale ja fotohuvilisele, et näituse 18 pilti on välja valitud mullu suvel Osmussaare kabeli õnnistamisel tehtud fotodest.

„Mulle meeldib neid ühe päeva lugusid teha, sest see on väga kompaktne. Ühel päeval pildistad ja kui on huvitav sündmus, siis ongi näitus koos,“ jutustas ta. „Päev Osmussaarel“ on juba tema viies ühe päeva lugu illustreeriv näitus.

Laikmaa majamuuseum võõrustab Tarmulat teist korda, eelmisel aastal said fotosõbrad nautida meistri töid nelja aastaaja teemal. Muuseumi perenaine Eha Nõmm avaldas lootust, et järgmisel suvel tuleb ka kolmas näitus. Tarmula omakorda lisas, et kuna fotograafia on ka kunst, siis on suur au oma kunsti sellises Eesti kunsti kantsis näidata.

Avamist väisanud Lääne maavanem Innar Mäesalu kutsus Tarmula ka oma kodukanti Võrumaale ühe päeva näituse materjali koguma. Fotograaf kiitis mõtet, kuid esimesena ootab teda hoopiski Gotlandi saar. „Eks plaanin sealtki näitusega naasta, on ju Eestil selle saarega seoseid juba viikingiaegadest,“ lausus ta.

“Päev Osmussaarel” on Laikmaa muuseumis 8. augustini. Näitust näeb ka Valge Daami päevade ajal Kuke galeriis, seejärel Matsalu loodusfilmide festivalil.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments