Galerii: talgud Ristil ja Piirsalus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 24

Risti vallas olid 4. mail 8. korda heakorratalgud “Vald puhtaks päevaga”.

Talgutel osalesid kõik vallas aktiivselt tegutsevad vabaühendused: Risti rahvaselts, Piirsalu küla selts, Kuijõe külaselts, selts Kiired ja Õlised, SA JAAM, Naiskodukaitse, Kaitseliidu Risti malevkond, FC Risti ja paljud teised.

Koostöös vallavalitsusega tegid talgulised ära väga suure hulga tööd: korda said Risti park, Piirsalu park, Risti alevik, riigimaantee servad Ristilt Kuijõeni, Piirsalu küla keskus, Risti raudteejaama ümbrus ja Kuijõe külaplats.

Kokku osales talgutel üle 160 inimese, lisaks nendele koristas teadmata hulk kaitseväelasi Piirsalu endise raketibaasi territooriumi.

Terve talgukuu ülesanne oli lammutada Piirsalu vana poehoone. Maja vundamendile on plaanis rajada turvaline parkla, seni pargivad kalmistul käijad ohtlikult kurvilisel ja kitsal maanteel. Neil talgutel osales 56 inimest, nii suuri kui ka väikeseid.

Liivi talumuuseumis värviti muuseumimaja otsasein, võeti maha vana aed ja vanad õunapuud ning sirelivõsa, koristati maja ja riisuti hoov. Korrastati ka teise talu ümbrus ja maja. Talumuuseumis oli 15 talgulist, tööd tehti õhtuni.

Fotod: Rein Kruusmaa, Viljar Ansko, Lea Lai

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments