Juhtkiri: Tüssajad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kes ei teaks kirjandusest kuulsat kelmi Ostap Benderit või hoopis hilisemast ajast ja reaalsest elust bussijaamades tegutsevaid kelme mustlasi, kes inimestelt raha välja petavad. Samasse kategooriasse lahterduvad ka mitmel pool Eestis libakõnesid teinud leedulased.

Neid petulugusid kuuldes mõtleb ilmselt iga terve mõistusega inimene: mina küll sellise asja õnge ei lange. Ise sellisesse seisu sattudes võime aga ühel hetkel tõdeda, et just seda me tegime.

Libakõnedele liimile minek ei näita tingimata mitte ohvri rumalust, vaid pigem kurjategijate osavust. Nad oskavad mängida inimeste psüühikaga, neid justkui ära tehes. Nii jääb vahel üle vaid tagantjärele kiruda: “Kuidas ma nii loll sain olla!?”

Siiski, mida rohkem inimesed sellistest petuvõimalustest teavad, seda raskem on neid lõksu meelitada. Sellepärast hoiatage oma vanemaid sugulasi ja vene keelt kõnelevaid tuttavaid libakõnesid tegevate kelmide eest. Kui säärase kõne saate, siis teatage sellest kindlasti ka politseisse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
10 aastat tagasi

Eilsest Heiki Kranichi intervjuust Päevalehele selgub, et Lipstok on R-Hoolduse küsimuses 14 aastat järjepanu valetanud. Viimati sel talvel linna aukodanikuks valimise aegu. Raha ei kogutud Reformierakonna üritustelt (nii lolli inimest, kes seda juttu usuks, polegi vist olemas) vaid saadi ärimeestelt annetusena ja kanditi läbi R-Hoolduse Reformierakonna taskusse. Suure tõenäosusega oli tegu vene ärimeestega.

Aleks
10 aastat tagasi

Kes ei teaks kirjandusest kuulsat kelmi Ostap Benderit
Äripäev annab teada – Andres Lipstok…