Saaremaa laevakompanii viib St Ola piraadiküttidele hotelliks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

St Ola Virtsu-Kuivastu liinil 2010. aastal. Foto: WikedKentaur, http://et.wikipedia.org

Saaremaal elav endine FBI eriagent ­William Moschella aitab ärimees Vjatšeslav Leedol elu sisse puhuda parvlaevale St Ola, mis tahetakse muuta piraadiküttide hotelliks, kirjutab tänane Eesti Ekspress.

Leedo firma Saaremaa Laevakompanii kavatseb kasutult Rohukülas kai ääres seisva aluse saata India ookeani Sri Lanka ja Maldiivide kanti, seal saaks laevast piraadiküttide ujuvhotell ja vaheladu.

Kuressaares itaalia söögikohti pidav William Moschella ütles lehele, et 42aastane St Ola on väga tugeva kerega ja robustne, mis teeb ta piraadiküttide jaoks ideaalseks laevaks. Laeva kaudu saaks korraldada logistikat, inimeste ja varustuse vedu ning majutust.

Laev kohandatakse India ookeanile sõiduks nii, et sinna tuleb konverentsikeskus, täismahus jõusaal, internetituba, söökla ja helikopteri maandumisplats.

India ookeanis pakuvad laevaomanikele piraatide eest kaitset sajad ettevõtted, Leedo võib oma aluse välja rentida ükskõik millisele neist.

1971. aastal ehitatud St Ola kuulub Saaremaa Laevakompanii laevastikku aastast 2002. Enne uute parvlaevade Hiiumaa, Muhumaa ja Saaremaa ostu sõitis St Ola Rohuküla–Heltermaa või Virtsu–Kuivastu liinidel ning oli vahepeal rendil ka Islandi ja Fääri saarte liinidel. St. Ola mahutab 480 reisijat ja 110 sõiduautot, laeva kiirus on 14,5 sõlme.

Mullu suvel toimusid Rohukülas kai ääres seisval St Olal filmivõtted. Kasahstani filmitegijad võtsid laeval ajaloolise mängufilmi jaoks üles stseeni, kus tulevane Kasahstani president Nursultan Nazarbajev kohtab juhuslikult 1961. aastal Tallinnast Helsingisse sõitvat kosmonauti Juri Gagarinit. Kuna tol ajal Helsingi ja Tallinna vahel sõitnud parvlaev on tehtud vanarauaks, leiti sobivaim alus olevat St Ola.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tõnis Rihvk: Saaremaa Laevakompanii täidab riigiga sõlmitud lepingut | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] elu sisse puhuda parvlaevale St Ola, mis tahetakse muuta piraadiküttide hotelliks, vahendas Lääne Elu aprillis 2013 Eesti Ekspressi uudist. "Laev kohandatakse India ookeanile sõiduks nii, et sinna tuleb […]