Saaremaa ja Hiiumaa parvlaevad sõidavad talvise sõiduplaani alusel

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Parvlaev RohukülasFoto: Arhiiv

Väinamere Liinide teatel kehtib alates 4. jaanuarist Saaremaa ja Hiiumaaga ühenduses talvine sõiduplaan, kus reiside arv on tavapärasest väiksem, vastates madalhooaja väiksemale nõudlusele.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindab sarnaselt eelmistele aastatele jaanuarist märtsini üks suur laev – sel aastal parvlaev Hiiumaa, mis väljub nii Kuivastust kui ka Virtsust iga 1 tunni ja 10 minuti järel. Ühe laeva graafik rahuldab Väinamere Liinide hinnangul varasema kogemuse põhjal madalhooaja nõudluse. Nädalas toimub 218 reisi.

Tööpäevadel on ühe laeva graafik tegelikult kehtinud juba alates 12. oktoobrist – kuni aastavahetuseni tegi teine laev reedeti ja pühapäeviti lisaks mõned ringid: reedel kolm ringi ja pühapäeval viis ringi.

Vastavalt planeeritud graafikutele on parvlaev Ionas alates 4. jaanuarist talvekorteris Rohuküla sadamas. Rohuküla-Heltermaa liinil sõidavad parvlaevad St Ola ja Regula graafiku järgi, kus nädalas on 84 reisi.

Majandusministeerium analüüsib jooksvalt reiside täituvusi ja tellib vajadusel reise juurde. Samuti teeb vedaja lisareise, kui reisist mahajäämus on vähemalt 100 liinimeetrit.

Väinamere Liinid palub reisijatel enne sadamasse sõitmist kindlasti tutvuda talvise sõiduplaaniga. Kõik väljumisajad on leitavad veebiaadressilt www.tuulelaevad.ee e-pileti ostukalendrist ja nutirakendusest „Tuulelaevad“.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments