Andres Ammas: malereeglid riigikogulastele – vangerdada võib vaid üks kord

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Andres AmmasAndres Ammas. Foto: Arvo Tarmula

Vabaerakonna riigikogu saadikud mängivad suure maletaja Paul Kerese 100. sünnipäeva puhul Riigikogu konverentsisaalis malet, et rõhutada malefilosoofia tähtsust riigi juhtimises. Malemäng algas täna 7. jaanuaril kell 10 ja mängitakse neljal laual.

"Otsustasime võtta aega ja mängida partii malet, sest Eesti riik vajab hädasti paulkereslikku strateegilist mõtlemist ning Riigikogus on vaja poksi asemel rohkem malega tegeleda," ütles Artur Talvik. "Kui õppida Paul Kereselt siis ehk suudame mitte keerata Eesti riigi vankrit külili," lisas ta.

Riigikogu liige Andres Ammas sedastas, et riigikogu liikmed peaks igapäevatöös eeskujuks võtma malereeglid – vangerdada võib vaid üks kord, teadma peab mis on patiseis ja igavene tuli. "Paul Keresest peeti lugu kui male võlurist, ta armastas kombinatsioonilist lahtist mängu, selle mõtte saab üle kanda ka riigikogu töö olulisuse kohta," ütles Ammas.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
7 aastat tagasi

idee on suurepärane aga küsimus–paljud riigikogu ja valitsuse liikmetest oskavad malet mängida?
tundub,et ainuke nuppudega mäng, mida see seltskond oskab on nipsutamine (kabenuppudega malelaual teise nuppude nipsutamise abil laualt minemalöömine)