Haapsalus selgub Eesti parim õpilasfirma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Junior Achievement Eesti eestvedamisel peetakse 24. aprillil Haapsalu kultuurikeskuses võistlus, kus parima õpilasfirma tiitli nimel võistlevad ligi 60 õpilast 16 firmast üle Eesti.

Žüriiliikme ja õpilasfirmade programmi peatoetaja Swedbanki esindaja Tauno Vanaselja sõnul annab aasta-aastalt kasvav õpilasfirmade arv tunnistust sellest, et noored on üha ettevõtlikumad.

“Õpilasfirma on paljudele sillaks ettevõtluse juurde, sest õpilasfirma tegemine annab esimese riskivaba ettevõtluskogemuse, ilma et peaks kartma ebaõnnestumist,” ütles Vanaselja. “Boonusena saab juurde ka väärt kontaktidevõrgustiku ning meeskonnatöö kogemuse,” lisas ta.

Varem on parim õpilasfirma välja selgitatud Tallinnas. Ettevõtmine toodi Haapsallu, et juhtida tähelepanu õpilasfirmade programmi üle-eestilisele levikule. Võistluse korraldamisele aitab kaasa JA Eesti koostööpartner SA Läänemaa Arenduskeskus.

Võistlusest võtavad osa 16–19-aastased noored ettevõtjad ning nende juhendajad. Noorte tegevust hindab ettevõtjatest ning koosnev žürii, kuhu lisaks Tauno Vanaseljale kuuluvad JA Eesti nõukogu liige Peeter Tohver, Lääne maavalitsuse esindaja Merle Mäesalu ja kohalik ettevõtja Saima Mänd.

Ainsa Läänemaa firmana pääses lõppvõistlusele Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi õpilasfirma mPadArt.

Esimest korda on võistlust võimalik reaalajas vaadata – täpsemat teavet selle kohta saab peagi siit. Kõik huvilised on oodatud kohapeale võistlust vaatama.

Õpilasfirmade hulk on läbi aegade kasvanud ning sel aastal on registreeritud Eestis rekordiline arv õpilasfirmasid – üle 220. Võistlusele pääsesid žüriile esitatud tegevusaruande põhjal 16 parimat. Võistluse võitja sõidab Eestit esindama suvel Londonisse Euroopa õpilasfirmade võistlusele.

Eesti õpilasfirmad on Euroopa võistlusel saavutanud kõrgeid kohti: lisaks võidule aastal 2009 (ÕF Roheline Jälg) on poodiumile jõutud veel neljal korral.

Võitjameeskonna rõivastab Euroopa võistluseks moodsaks ja esinduslikuks Baltika kvartalis asuv Baltika brändide esinduskauplus Moetänav. Osavõttu Euroopa võistlusest toetavad haridus- ja teadusministeerium ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Järgmisel suvel on Euroopa 25. õpilasfirmade võistlus Tallinnas.

Paralleelselt toimub Haapsalu kultuurikeskuses ka JCI seminar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments