Haapsalus filmitakse stseene Kasahstani presidendi noorusajast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kasahstani president Nursultan Nazarbajev. Foto: Wikipedia
Kasahstani president Nursultan Nazarbajev. Foto: Wikipedia

10.–14. juulini on Haapsalus Kasahstani filmitegijad, et võtta raudteejaamas, promenaadil ja Rohukülas üles stseenid riigi presidendi Nursultan Nazarbajevist rääkiva mängufilmi jaoks.

Haapsalus filmitavaks perioodiks on kuuekümnendad aastad, millesse jääb Nazarbajevi noorusaeg. Filmi Eesti-poolse tegevprodutsendi Aet Laigu sõnul langes filmi tootja Bayterek Filmi ja režissöör Arman Assenovi valik Haapsalule, kuna otsiti tsaariaegse arhitektuuriga mereäärset linna.

Siinsetesse massistseenidesse vajab võttegrupp ka kohalikke. Kõige rohkem inimesi oodatakse raudteejaama. “Haapsalu pikka perrooni ei täida paarikümne inimesega ära,” ütles Laigu. Jaamastseenis jääb rongist maha Kasahstani tulevase presidendi elu armastus.

Produtsendi sõnul toimub perroonil tavaline rongi saabumise eelne sagimine, kuhu osalema on oodatud igas vanuses inimesed. “Seal on ka väike turg, kus keegi võiks seista müügilaua taga,” ütles Laigu.

Jaama saabuv rong filmitakse Laigu sõnul Venemaal ja see lõik monteeritakse Haapsalu-stseenile juurde.

Promenaadil filmitakse Nazarbajevi ja tema armastatu kohtamist ja õhtust jalutuskäiku. “Sinna vajame 20–30 kohalikku inimest patseerima,” ütles Laigu.

Rohukülas kohtub tulevane Kasahstani president stsenaariumi järgi juhuslikult kosmonaut Juri Gagariniga, kes 1961. aastal sõitis Tallinnast Helsingisse. Kuna tol ajal sõitnud parvlaev on tehtud vanarauaks, leiti sobivaim alus olevat St. Ola.

“Kuna laev on teel noorsoofestivalile, vajame selle stseeni jaoks ennekõike noori inimesi,” ütles Laigu.

Laigu sõnul valmistavad kunstnikud Haapsalus ja Rohukülas filmitavaid stseene juba kohapeal ette.

Kõik filmis osaleda soovijad peaksid pöörduma Kadri Kilbi poole telefonil 527 6039 või meiliaadressil kadri@bec.ee.

Filmi esilinastus on planeeritud järgmise aasta esimesesse poolde. Aet Laigu sõnul saab filmi näha festivalidel ja suure tõenäosusega ka televisioonis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments