Juhtkiri: Pirtsakas pruut

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuigi pinged olid õhus, mõjus Nõva vallavolikogu esmaspäevaõhtune otsus ühinemisele „ei” öelda vapustusena. Rohkem kui teisi liitujaid raputas see nõvakaid endid.

Koalitsioon on ameteid maha panemas, võib–olla hoopis tagasi astumas. Nagu mõne aasta eest on ootamatu jõuvahekorra muutus volimeeste seas paiskamas valda võimukriisi. Kas see juhtub, ei tea, aga kui juhtub, siis varumeeste pink pole pikk: kolm asendusliiget, neist üks nullmandaadiga. Juba see tõsiasi räägib nii mõndagi valla haldussuutlikkusest.

Vallarahvas ise näikse olevat kaalunud ühinemise poolt– ja vastuargumente mõnevõrra enam kui opositsioon, selles näikse olevat rohkem sisu kui volimeeste veidi õõnsana mõjuvais põhjendusis, et väljendati rahva tahet; kuigi rahvas, tundub ja tunnistab, väga hästi ei tea.

Alla 400 elaniku ja 450 000 euro suuruse eelarvega Nõval iseenesest ei oleks väga suuri investeeringuid vajagi, nipet–näpet, veevärk, kaugküttesüsteem, kooli võimla, sellised pisemad asjad. Paraku, kui mõne objekti omaosaluseks olekski suutlikkust laenu võtta, siis selle tagasimaksmine ilmselt käiks üle jõu.

Eks aeg näita, aga esialgu mõjub Nõva küll pirtsaka pruudina, kellel esimese kosimise peale moe pärast ei kõlba jah–sõna öelda. Paraku kätkeb see endas ka ohtu jääda vanatüdrukuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vanasti olid
10 aastat tagasi

…metsavennad,kes reeturitele tina andsid. Huvitav,kas sügisel samad valdade kaotajad julgevad kandideerida sama jutuga ??

Julge
10 aastat tagasi

Inimesed, ärge võtke tõsiselt seda pidevat hirmutamist.

Nagu alfa-isase sulest -
10 aastat tagasi

– kui esimeste akordidega kätte ei anna, on kohe pipar. Suur ja kibe tunne kumab kõikidest kirjatükkidest. Kogu laul käib ainult ühe viisi järgi ja keegi pole isegi suvatsenud arvata, missugusel seisukohal mõlemad pooled tegelikult on. Normaalses ühiskonnas ei saa uisapäisa midagi teha, iga tegevus peab sobima aega ja kohta. Sügisel on ju valimised…

See jõuga
10 aastat tagasi

… liitmine tuletab kangesti vene aegset Nl iga liitmist meelde. Riiklikul tasemel on iseseisvus nagunii poliitikute poolt käest antud…….