Eesti Pangast lahkunud Lipstok teenis ligi 150 000 eurot

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Panga president Andres Lipstok teenis 2012. aastal koos lisatasudega 148 311 eurot ja 69 senti, selgub Eesti Panga tippjuhtide avalikustatud töötasu-andmetest.

Seda oli ligi kolm korda rohkem, kui teenis mullu peaminister Andrus Ansip (48 054 eurot) ja  üle  poole rohkem kui president Toomas Hendrik Ilves (72 724 eurot).

Suuresti tulenes Haapsalu mehe Lipstoki suur sissetulek lahkumishüvitisest – tema ametiaeg Eesti Panga presidendina sai mullu läbi. Töölt lahkumisel lahkumishüvitist sai ta 12 kuu põhipalga ulatuses kogusummas 85 130 eurot. Palka sai Lipstok 41 981 eurot ja 63 senti, muid lisatasusid ja hüvitisi 21 200 eurot ja 6 senti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Alberto
10 aastat tagasi

Which came first, the problem or the sotuilon? Luckily it doesn’t matter.

Tont.
11 aastat tagasi

Abiks seegi vaesele mehele vaesel ajal…. Jään huviga ootama ,millal ja mille arvelt Haapsalu linnavalitsus näguripäevi elavat meest toetab. Ei imesta,kui sünnitoetus kaotatakse….

Tiit. (kunagine Kägipoiss)
11 aastat tagasi

Mis mõttes TEENIS ? Need, kes raha TEENIVAD, saavad kuus tuhande € ringis. Enamikul jääb TEENISTUS 300 ja 600 vahele. Selliseid summasid, nagu võtavad Lipstokid-Liived ja poliitikud JOKITATAKSE, mitte ei TEENITA.