Urmas Lauri: Ametliku jäätee puudumine tekitas Hiiumaal usalduskriisi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Urmas Lauri kirjutab portaalis Hiiuelu loos “Jääteekeeld ehk Meiecundimees üks Korsakov läks eile üle jää Lätti” “jääteesaagast”.

“Tänavune jäätee, õigemini selle ametlik puudumine, on tekitanud Hiiumaal tõelise usalduskriisi, kuhu on mässitud nii EMHI, maanteeamet kui ka maavanem. Esimesed kaks lihtsalt valetavad, maavanem on oma jääleminekukeelu määruse tõttu hiidlastele selja pööranud,” kirjutab Lauri.

Kära sai alguse Hiiu Lehe süüdistustest Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi sünoptiku Taimi Paljaku pihta, kes olevat esitanud jää paksuse kohta valeandmeid. Oma koosa said lehe juhtkirjas ka teedemehed. Et möödunud päikesepaisteline nädalavahetus tõi Hiiumaa ja mandri vahele sõitma paljud hulljulged autojuhid, pidas Hiiu maavanem vajalikuks keelata jääle mineku sootuks, leevendades keeldu päev hiljem kalurite ja libedasõidu harrastajate jääle lubamisega.

Urmas Lauri tekkinud olukorra analüüsi saab lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ettepanek
11 aastat tagasi

Ehitage tamm ja paar väikest silda Saaremaalt Hiiumaale. Seal on meri ju madal, v.a. paar sisse kaevatud kraavi mere põhjas. Üle nende kraavide mingu siis sild.
Siis polegi enam hiiumaa praami vaja ja pole vaja ka pidada nii väikest maakonda.