Galerii: Haapsalu linna algkooli staarijäljendusvõistlus

Madiken

madiken@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21

Neljapäeval võis Haapsalu linna algkoolis näha–kuulda Flo Rida, Põhja–Tallinna, Kihnu Virve, koeraplika Lotte ja paljude teiste esinemist. Nagu suurte kuulsuste kontsertidel ikka, oli saal pilgeni täis.

Tuntud palad tõid publiku ette linnaalgkooli õpilased: peeti iga–aastast playback’i ehk laval kuulsuste jäljendamise sõud.

Populaarseimad valikud olid tänavu ansambel Põhja–Tallinn ja lastetükk „Detektiiv Lotte”, neid kumbagi jäljendati kaks korda.

„Žüriis olid kahetised tunded — meeletult tore ja nauditav sõu, aga rasked valikud,” nentis esimees Karin Vare.

Žürii valis kolm esikohta: 2.c klassi August Hundi „Tantsulõvi” jäljendamise eest, 4.c klass Shakira „Waka waka” ja 2.b klass Põhja–Tallinna „Meil on aega veel” esituse eest.

Publik valis oma lemmikuks 1.c klassi, kes jäljendas Lottet. Kõik teised said eriauhinna.

August Hundi lugu esitanud 2.c klassi õpilase Karlote Karmi sõnul valisid nad Hundi laulu, sest see on lõbus ja tempokas.

„Päris palju proove oli, viis–kuus–seitse. Õpetaja soovitas, minu ema mõtles tantsu välja,” kirjeldas Karlote sõuks valmistumise.

Teistest võistlejaist meeldis Karlotele enim Märt Avandi ja Ott Sepa paroodia „Kevadine rohelus”, mida tegi järele 3.c klass.

Karlote osales playback showl ka mullu ja tahab seda ka edaspidigi teha.

Playback show on algoolis igal aastal, kuid nii osalejate kui ka pealtvaatajate arv on Üpruse sõnul aina kasvanud.

„Viis aastat tagasi osales 8–9 gruppi, seekord 17. Kolmas klass esines kolme kavaga, esimesed klassid olid väljas täiskoosseisus,” nentis huvijuht. „Ütleme nii, et pooled koolilapsed osalesid.”

Publikule jäi algkooli saal suisa väikeseks ja viimased tulijad pidid leppima uksetagusega. „Rahvas elas väga kaasa, aasta-aastalt on järjest paremaks läinud publikumelu,” kirjeldas Vare.

„Üritus oli fantastiline! No tõesti, kogu see meeleolu. Fun oli, ütleme lihtsalt nii,” jagas oma emotsioone pärast sõu lõppu lapsevanem Helen Viispert.

Üpruse sõnul aitasid lapsi kava ettevalmistamisel nii õpetajad kui ka lapsevanemad. „Suur harjutamine käis klassides, saalis oli järjekord — kes ees, see mees,” lisas Üprus naerdes.

Fotod: Helen Viispert

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments