Nõva põhikooli tulevik on endiselt küsimärgi all

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva vallavolikogu otsustas täna õhtul, et saadab teisele lugemisele otsuse eelnõu Nõva põhikooli vanema astme ja õpilaskodu sulgemise kohta.

“Volikogu otsustas, et sellekohane otsus tehakse märtsi istungil,” sõnas Nõva vallavanem Aldo Tamm.

Volikogu andis vallavanemale volitused vahepeal rääkida läbi haridusministriga, et riik jätkaks kooli finantseerimist eristaatuse järgi, nagu seda on tehtud seni, eesmärgiga kooli endisel kujul edasi pidada vähemalt kaks aastat, edastas Tamm.

Kahe aasta eesmärk on võetud selleks, et tuleva õppeaasta 8. ja 9. klass saaksid kooli lõpetada. Järgnevad tühjad aastad, 5., 6. ja 7. klassis pole tuleval õppeaastal kedagi, ütles Tamm.

Otsuse eelnõus oli kirjas, et Nõva õpilaskodu suletakse ja põhikooli vanemas astmes lõpetatakse õpetamine tulevast sügisest, sest õpilaste arv on vähenenud alla kriitilise piiri.

Et riigi erifinantseerimine jätkuks, peaks 7.–9. klassis õppima kokku vähemalt 10 last, sealhulgas 5 kohalikku last, Nõval aga on selliseid lapsi tuleval aastal kolm. Erifinantseerimise kadumine tähendaks kooli eelarves 50 000-eurost puudujääki.

“Usun, et riigile ei käi see summa üle jõu, vallale aga käib,” sõnas Aldo Tamm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ahto
11 aastat tagasi

112 295 € on ju päris soliidne riigipoolne toetus Oletame ,et teil on kokku umbes 7 täiskohaga õpetajat ,neist igaüks peaks siis saama kätte 796 €.
Direktori ja õ.a juhataja palk on veel eraldi ,õpilaskodule 10 000 ,koolitoidule ….
Millist erifinantseerimist veel vaja on ? Mingid poliitilised vigurdamised jälle

minge
11 aastat tagasi
Reply to  Ahto

üle vabatahtlikule õpetamisele, õpetama tulevad need rikkad kommenteerijad/ärimehed/vilistlased/ vallaametnikud, – pritsumehed ju annavad eeskuju

Lihtsalt
11 aastat tagasi

luuserid,ei leia siis ise raha,jälle pikalt käsi ees riigilt paluma,aga vähemalt niipalju oidu,et ei saada oma lapsi nelja tuule poole