Tuulberg.ee: Kas annaksid Andres Lipstokile Haapsalu aukodaniku tiitli?

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Andres Lipstok
Andres Lipstok

Wiedemanni gümnaasiumi majandusainete, ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja ja Haapsalu linnavolikogu liige Heinar Tuulberg küsitleb oma leheküljel www.tuulberg.ee lugejaid Haapsalu volikogu homme hääletatava aukodaniku teemal.

tuulberg.ee esitab küsimuse:

Kas sina annaksid Andres Lipstokile Haapsalu aukodaniku tiitli?

Vastata saab kas jah või ei.

Sissejuhatus ütleb:
“Reedel otsustab Haapsalu linna volikogu Eesti Panga eelmisele presidendile ja endisele rahandus- ning majandusministrile Andres Lipstokile Haapsalu linna aukodaniku tiitli andmise.

Andres Lipstok on sündinud Haapsalus ja lõpetanud Haapsalu I keskkooli ning seejärel Tartu ülikooli rahanduse ja krediidi erialal.

Andres Lipstok on ka endine Lääne maavanem, 10 aastat riigikogu liige ja 12 aastat Haapsalu linnavolikogu liige, sellest 5 aastat volikogu esimees.

Viimastel nädalatel on saanud teatavaks auditi tulemus, mille alusel on tekkinud kahtlusi, et Andres Lipstok on olnud teadlik Eesti Panga poolt võltsitud dokumendist, mille alusel esitati nõudeid Venemaa VEB Pangale üle 32 400 000 USD ulatuses. Raha edasine saatus on seni teadmata.

Seoses sellega korraldab tuulberg.ee küsitluse antud teemal.”

Praegu on poolt- või vastuarvamusest teada andnud 46 hääletajat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tohe
11 aastat tagasi

Ei näe küsimuse esitaja nime ,et kontakti võtta.Alati valmis diskuteerima erinevatel teemadel ,seal hulgas aadete ja teemade üle ,mis nõuavad asjade nimetamist õigete nimedega.

Arvaja
11 aastat tagasi

Ma arvan,et aruka mehena(seda ta ju tegelikult ikka on ju olnud) loobub ise, kuni asjad selginevad.Tema nn.,,kammraadid`´ kes volikogus praegu usinalt lobitööd teevad selles vallas tegelikult ju osutavad karuteene.Ma ise arvan,et ta tahaks praegusel hetkel olla hoopis tagaplaanil ja olla koos oma muredega ja mõtetega. Ma tahaks öelda neile ,,spetsialistidele “ kes märgivad igal sammul NLKP-d.Lipstok on olnud ja on ka edasi üks meie riigi rahandust paremini tundvaid spetsialiste.Ka nõuka ajal oli ta ju rahanduse sees- see ei ole ideoloogiline töökoht vaid majanduse alustalasid, mis määrab meie elu-olu. Aga mis puudutab Eesti Panga skandaali – seal töötab ju täielik ringkaitse… Loe rohkem »

tohe
11 aastat tagasi

Kas nii,et täitis käsku,oli vaid käsutäitja,mõelda endal polnud vaja,pla-pla-pla jne.EV ajal on varastanud,valetanud ja vassinud.Ma ei nõuagi mahalaskmist(kinnimajja võiks selle roti siiski panna,seda nii teistele hoiatuseks).Aga aunimetuste jagamist pättidele ei tohiks ikka mitte kuidagi tolereerida.Vaatame ringi kultuuriinimeste,teenekate arstide ja õpetajate seas.

Küsimus
11 aastat tagasi
Reply to  tohe

Hr Tohe, olles anonüümne on ju hea oma komplekse välja elada, kas pole ? ?

“Roti kinnimajja”, “Päti…”

Küsimus: Kas oleksite julge ja aateline ka oma vapra nime avalikustama

tohe
11 aastat tagasi

Kas Muuseas nimelise kommija arvates on see eriline pehmendav asjaolu ja argument aukodaniku nimetuse andmiseks?

Muuseas
11 aastat tagasi
Reply to  tohe

Ma ei kirjutanud “pehmendavatest” ega “kergendavatest” asjaoludest. Kirjutasin ainult seda, et kunagine töötamine täitevkomitees oli töötamine täitevvõimu teostavas asutuses. Ja isiklikult on minu jaoks suur vahe selles, kas inimene töötas NLKP rajoonikomitees või täitevkomitees.

tohe
11 aastat tagasi

Millegipärast ei taheta meenutada nõuka aega! Aastatel 1980-1989 kuulus ta NLKP-sse.
Aastatel 1980–1983 töötas ta Haapsalu Rajooni TSN TK rahandusosakonnas ning seejärel plaaniosakonnas. 1989 oli ta Eesti NSV rahandusministri asetäitja ning aastatel 1989–1994 Lääne maavanem.
Eesti inimesed on valinud endise nomenklatuuri meid valitsema ja meie kallal sigatsema.Teisiti ei saa neid eksperimente eesti rahvaga nimetada.Kuid ärgem jagame neile sigatsejaile aukodanike nimetusi!

Muuseas
11 aastat tagasi
Reply to  tohe

Muuseas Rajooni TSN TK polnud mingi NLKP organ. Sisuliselt oligi tegu maavalitsuse taolise asutusega, pole vaja ajada segi NLKP Rajoonikomiteega.

hi hi hii
11 aastat tagasi
Reply to  Muuseas

sinna sai tööle ainult valge maja resolutsiooniga, ¤ seltsimehed, on tulnud ettepanek¤

L.R
11 aastat tagasi

Ei,kas Haapsalu linnal on liiga palju raha,millega kahtlasi manipulatsioone ette võtta?

J.K.
11 aastat tagasi

Ei. Isegi mitte ärge möelgegi, kuidas see peaks linnakodaniku südametunnistusele hea olema ?

NT
11 aastat tagasi

Ikka annaks. Läänemaale nihutatud raha on ikka väga oluline.

ostetud võim
11 aastat tagasi

vanasõna peab paika – raha ei haise