Täna ja pühapäeval liiguvad teedel Kaitseliidu kolonnid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kaitseliitlased liikusid õppuse Orkaan piirkonda Pärnumaal täna hilisõhtul ning naasevad Lääne- ja Saaremaale pühapäeva pärastlõunal.

“Oleme püüdnud marsruudi valida nii, et liiklust võimalikult vähe häirida ja sõita võimalikult palju madalama koormusega teedel,” kinnitas Lääne
maleva tagalaülem kapten Jaanus Tuulik. „Täielikult suuremaid maanteid siiski vältida ei õnnestu.“

Lääne maleva kolonn koosneb ligi 20 sõidukist ning asus Haapsalust teele täna, 30. novembri õhtul kell 20.00. Kaitseliidu sõidukid liikusid õppusel
aladele marsruudil Laikküla–Silla–Teenuse–Kivi-Vigala–Pärnu maantee–Jaagupi–Aluste.

Saarlased asusid täna õhtul kell 19 Kuressaarest teele kümne auto pikkuse kolonniga.

Tagasi Saare- ja Läänemaale sõidavad Kaitseliidu kolonnid pühapäeva päraslõunal kella 15 ja 18 vahel.

Kolonnides liiguvad lisaks sõiduautodele voeautod Daf, Unimog ja Iltis. Et veoautode lastiks on relvastuse ja varustuse kõrval ka kaitseliitlased, on
ohutuse tagamiseks kolonnide liikumiskiirus asfaltteel piiratud 70 km/h ning kruusateel 50 km/h.

Raskete ilmastikuolude tõttu võivad kolonnid turvalisuse tagamiseks liikuda veelgi aeglasemalt või pikendada kolonnis liikuvate autode pikivahesid.

Kaitseliit palub liiklejailt kannatust ja mõistvat suhtumist.

Orkaan on Kaitseliidu Saaremaa, Lääne ja Pärnumaa malevate ühisõppus, mis toob tänavu Pärnumaa kaitsmist harjutama ligi tuhat riigikaitsjat.

Õppuse kohta saab lähemalt lugeda siin.

Kaitseliitlaste kõige intensiivsem tegevus on plaanitud Pärnumaa jõeäärsetesse küladesse Selja ja Sindi vahel Seljal, Toris, Randiväljal, Oores, Taalis, Urumarjal, Kõrsal, Vainul ja Sindis.

Ülejäänud õppuse alale jäävates asulates võib riigikaitsjaid näha episooditi, näiteks läbisõidul. Paikuse, Tammiste, Pärnu, Sauga, Räägu, Võlla, Suigu, Murru, Piistaoja, Muraka, Jõesuu ja Levi jäävad küll õppuse alasse, kuid intensiivset tegevust nendes asulates plaanitud ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments