Lääne Elu paberleht 1. detsembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kanal 2 keelas Telsetil oma programmi edastamise

Kanal 2 ei luba laupäevast kaabellevifirmal Telset enam Kanal 2 programmi edastada, Läänemaal puudutab see 2500 klienti Haapsalus, Uuemõisas ja Lihulas. Kanal 2 ja Telset ei saanud kokkuleppele programmi eest makstavas rahasummas. Telseti esindaja ei teadnud veel pärastlõunal, kas nad annavad programmi eetrisse või mitte, telekanali esindaja sõnul oleks näitamise puhul tegemist seaduserikkumisega.

Miks sai Haapsalu joogafestival aasta turismiteoks

Lääne-Eesti on Eesti üks paremini välja arendatud turismipiirkondi. Tänavu valis žürii selle kandi parimaks turismiteoks Pärnu jääfestivali kõrval Haapsalu esimese joogafestivali.

Korraldatud jäätmeveo poolt

Konkurentsiamet soovitas keskkonnaministeeriumil lõpetada jäätmeveo konkursid omavalitsustes, nii et iga seda sooviv prügifirma saaks inimestele oma teenust pakkuda, mitte ainult monopoolses seisus konkursivõitja. Läänemaa asjatundjad Arno Peksar ja Tiit Koel kardavad aga, et ääremaadel võib prügiveo vabakslaskmine tuua rohkem kahju kui kasu. Enne kui jäätmemajandust kapitaalselt ümber korraldama hakata, peaksid asjaosalised (sh konkurentsiamet) mitu korda sügavalt järele mõtlema. Esiteks, kas üldse tekib konkurentsi väljaspool Tallinna jm tiheasustatud piirkondades? Teiseks, kas liiga lõdvaks lastuna hakkavad meie metsaalused jälle hoogsamalt prügistuma või rohkem hakkab levima kärssava plasti lõhna? Ehk kas Tallinnale ärategemiseks keeratakse üldine süsteem pea peale.

Neuroloogiahaigla laieneb jõudsalt

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsiooni keskus otsib kasvanud töökoormuse tõttu uusi töötajaid nii Haapsalust kui ka Tallinnast.

Lihula ja Hanila politseiteemaline pöördumine

Neljapäeval võttis Lihula vallavolikogu ühel häälel vastu otsuse pöörduda puuduva politseiniku asjus siseministri poole.

Mis tooks talvisesse Haapsallu elu ja melu?

Linnavalitsuse kutsel kokku tulnud ettevõtjad otsisid kolmapäeval kultuurikeskuses imerohtu, mis tooks Haapsalu talvisest vaikelust välja.
Kui sügisel esimest korda kokku kutsutud ettevõtjate ümarlauast kujunes linnavalitsuse monoloog, siis nüüd on tarvitusele võetud mõttetalgute moodne arsenal, avastas asja kaemas käinud reporter Lehte Ilves.

Advenditervitus

Lääne praost Tiit Salumäe soovib imelist advendiaega ja meenutab, et seda ilusamad tulevad pühad, mida parem on olnud ettevalmistus. Ja et juba vanast ajast on advendiaeg olnud suunatud ka heategevusele.

Neljapäevast neljapäevani

Nädala päevikut pidas end Tartu ja Haapsalu vahel jagav ajaloolane Kalev Jaago, kes elas koos töövarjuga, sukeldus arhiivi, võttis ühe korraldajana Russwurmi mälestusüritusest, luges meeletult ja jõudis kodus ära teha suurpuhastuse.

Lihulas Johan Pitkast

Tänavu möödus 140 aastat admiral Johan Pitka sünnist. Suurmehe elu ja teeneid meenutab ajaloolane Mati Mandel, kelle eestvedamisel korraldatakse pühapäeval kell 12 Lihula ajalooklubis ka Pitkale pühendatud kokkusaamine.

Anni Oraveeri lubadused

Pime kirjanik Anni Oraveer ehk Kuusealune esitles oma teist raamatut, jutukogu “Tegu ja tagajärg II”.

Peale selle fotoreportaaž Playback Show’lt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments