Maamaksu vabastuseks tuleb elukohta registreeruda 25. detsembriks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

1. jaanuarist jõustuv maamaksuseadus vabastab inimese oma eluaseme aluse maa maksust kuni 1500 m² ulatuses, kuid selleks peab eluase olema inimese ametlik, rahvastikuregistris kinnitatud kodu.

„Maa omanik, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht ei lange kokku maksustatava maatüki aadressiga, kuid kes soovib maamaksust vabastust, peaks oma elukohakande osas tegema vastavad muudatused hiljemalt 25. detsembriks 2012,” meenutas Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Maamaksu tasumisest on 1. jaanuarist 2013 vabastatud kõik Haapsalu linnas kuni 1500 m² ulatuses elamumaad omavad isikud, kes on rahvastikuregistris oma elukohana registreerinud samal kinnistul asuva elupinna, kinnitas ta.

Riigikogu otsust maamaksuvabastuse kohta vähendab oluliselt linna tulud maamaksu osas, tõdes ta. „Seetõttu kehtestas Haapsalu linnas kehtivat maamaksumäära tõsta 2,5%ni maa maksustamishinnast aastas,” lisas Vikman.

Haapsalu lõpetab ka langenud senikehtiva pensionäride 40% maamaksusoodustuse ja represseeritute 100% maamaksusoodustuse, kuna vajadus nende rakendamiseks kaob.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments