Toidupanga kampaaniaga koguti rekordiline kogus toidukaupa

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud nädalavahetusel, 20.–21. oktoobril Toidupanga toidukogumispäevadel annetasid tuhanded inimesed üle Eesti, sh Haapsalus vaesuses elavatele peredele toitu, kogudes kokku rekordilise 18 547 ühikut toidukaupa.

„See on seni parim tulemus ja suurim kogus toidukaupa, mis meil seni toidukogumispäevade ajal ühe nädalavahetuse jooksul on õnnestunud koguda,“ rõõmustab Eesti Toidupanga juht Piet Boerefijn. „Ühe osalenud poe kohta teeb see 1427 ühikut ning see on uus rekord. On näha, et inimesed tõesti soovivad Toidupanka aidata ja me oleme väga tänulikud selle abi ning usalduse eest.“

Kokku koguti kahe päevaga 18 547 ühikut toitu, kus üks ühik võib olla mis tahes suurusega kaup. Kaubagruppide lõikes pandi Toidupanga kogumiskärudesse traditsiooniliselt kõige enam makarone. Samuti annetati lahkelt erinevaid konserve ja purgisuppe, maiustusi ning kuivaineid, näiteks kaerahelbeid ja jahu.

Kampaanias osalesid kaheksa Prisma Peremarketi kauplust Tallinnas, Tartus ja Narvas, samuti Paide Maksimarket, Türi Konsum, Viljandi Turu Konsum, Viljandi Maksimarket ja Haapsalu Selver. Tallinna viies Prisma kaupluses annetati ühtekokku üle 8420 ühiku toidukaupa.

„Meie selle sügise suureks üllatajaks on olnud aga septembris tegevust alustanud Järvamaa Toidupank – Paide ja Türi inimesed annetasid nädalavahetusel kokku 2369 ühikut toitu ja see on väikelinnade kohta päris uskumatu,“ kommenteerib tulemusi Toidupanga lao koordinaator Ines Jakobson. „Üle 2000 ühiku koguti kaupa ka Tartus ja Narvas.“

Toidukogumiskampaania raames kogutud kaup on toidupankade jaoks väga oluline lisaväärtus igal nädalal tehtavate toiduabipakkide jaoks. Järgmised üle-eestilised toidukogumispäevad toimuvad detsembris. Täpsem info ilmub Toidupanga veebilehel.

Eesti Toidupank aitab vaesusprobleemi leevendada, jagades abivajajatele kaubandusest ja tootmisest saadud peagi realiseerimistähtaja ületavate toodete näol toiduabi. Eestis on 10 toidupanka, mille kaudu edastatakse vabatahtlike abiga regulaarselt toitu allpool vaesuspiiri elavatele inimestele. Iga nädal jõuab toiduabi enam kui 1330 pereni, neile lisanduvad partnerorganisatsioonide kaudu toitu saavad inimesed, keda on hinnanguliselt 600–700.

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti–Hollandi Heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt. Toidupanga tegevust toetab alates 2010. aastast Avatud Eesti Fond.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments